Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Iz ogoljelih površina do najsuvremenijeg glazbenog i filmskog studija

Razvoj gaming industrije

Razvoj gaming industrije

Iz ogoljelih površina prostora nekadašnjih pogona tvrtke za metalne proizvode u Novskoj na novoj Gradskoj tržnici, u ovom trenutku ne može se naslutiti kako će nakon uređenja u njima biti najsuvremeniji glazbeni i filmski studio za potrebe izrade video igrica. Ovo je jedan od prostora koji se uređuje za potrebe Poduzetničko inkubatora PISMO Novska .

 

RADOVI_GAMING_7

Nakon potpisivanja ugovora sa Zajednicom ponuditelja PE-GRA građevinsko – uslužni obrt i S.V.E. Instalaterski obrt i Građevinskim obrtom Big Boys gradnja, izvođači će urediti nešto više od tisuću dvjesto metara prostornih površine zgrade na Trgu Luke Ilića Oriovčanina 8 i na Gradskoj tržnici s 26 funkcionalnih jedinica.

U uređene zgrade smjestiti će se uredi, video i glazbeni studio, Motion capture studio gdje će se snimati pokreti i animacije koji se apliciraju video  igrice, VR oprema, prostor sa CNC strojem, 3D printerom, konferencijska dvorana i sve ostalo potrebno za gaming industriju.

 

RADOVI_GAMING_4

 

– Poduzetnički inkubator pružat će usluge koje trenutno u Hrvatskoj nema, rekao je Mario Čelan direktor SIMOR-e, županijske Razvojne agencije, koja uz Sisačko moslavačku županiju stoje iz projekta za koji su sredstva dobivena iz Eu potpora.

Razvoj  industrijske grane izrade video igrica posljednjih godina bilježi veliki rast u svjetskim okvirima u koji se ubacuje i Novska,  čineći veliki korak u smjeru razvoja gaming industrije u Hrvatskoj.

Usporedno s građevinskim radovima, u prostorijama Ispostave Si-Mo-Re u Novskoj, kroz lokalno partnerstvo za zapošljavanje koji su osigurali sredstva, provodi se edukacija zainteresiranih za računalne igre i njihovi izradu.

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.