Popovača

Obilježen blagdan sv. Florijana

125. godišnjica vatrogastva u Popovači!

125. godišnjica vatrogastva u Popovači!

Članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava u sastavu Vatrogasne zajednice Grada Popovače svečano su obilježili blagdan sv. Florijana.

 

 

Uoči središnje proslave, Vatrogasna zajednica je na Trgu ispred Robne kuće u središtu Popovače organizirala predstavljanje vozila i opreme kojom raspolaže, a koje su, među ostalim građanima, posjetili i polaznici Dječjeg vrtića te učenici Osnovne škole Popovača. Bila je to jedna od aktivnosti koje popovački vatrogasci provode u sklopu obilježavanja Mjeseca zaštite od požara.

 

 

Program subotnje proslave Dana vatrogastva i zaštitnika vatrogasaca započeo je tradicionalnim postrojavanjem na središnjem gradskom trgu uz defile vatrogasnih vozila kroz uži centar i kružni tok Popovače.

 

 

Kao i proteklih godina, predsjednike i zapovjednike DVD-a te vodstvo Zajednice potom je primio gradonačelnik Josip Mišković koji je rekao nešto više o samom susretu,

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2018/05/POP-1.mp3?_=1

 

Gradonačelnik je istaknuo da će Grad Popovača i dalje razvijati svoje dobrovoljno vatrogastvo,

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2018/05/POP-2.mp3?_=2

 

To su Donja Jelenska, Slatina i Podbrđe,  naselja u kojima su aktivna još jedino Dobrovoljna vatrogasna društva.

Vatrogastvo na području Grada Popovače ove godine obilježava 125. godišnjicu,

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2018/05/POP-3.mp3?_=3

 

Svečano misno slavlje predvodio je župnik popovačke župe sv. Alojzija Gonzage, vlč. Mato Draganović, a pored brojnih okupljenih vatrogasaca i mještana,uz gradonačelnika Josipa Miškovića, nazočili su mu i zamjenik sisačko- moslavačkog župana Roman Rosavec, zamjenik gradonačelnika Ivan Križanić kao i predsjednik Gradskog vijeća i ovog mjesnog odbora Ivica Keser.

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version