Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Odana počast poginulim hrvatskim braniteljima

23. obljetnica VRO “Bljesak”

23. obljetnica VRO "Bljesak"

Brojna izaslanstva odala su počast poginulim hrvatskim braniteljima sjećajući se tako 01. svibnja 1995. godine kada je u VRO „Bljesak“ oslobođeno više od 500 četvornih kilometara hrvatskog teritorija.

Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja Siska i SMŽ, izaslanstvo Županije, Grada Siska , PU Sisačko-moslavačke, Ureda državne uprave u SMŽ, Udruga Bošnjaka branitelja Grada Siska i SMŽ , Koordinacija braniteljskih udruga Siska i županije, te političke stranke zapalile su svijeće kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu dr. Franje Tuđmana u Sisku, a potom položila vijence i zapalila svijeće kod Središnjeg križa na Gradskom groblju Viktorovac.

Vijenci su položeni i kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na igralištu Nogometnog kluba „Zmaj“ u Novom Pračnu, te kod spomenika ispred škole u tom sisačkom naselju.

O značaju Bljeska zamjenik sisačko-moslavačkog župana Ivan Celjak je rekao:  „Vojno-redarstvenom operacijom Bljesak oslobođeno je više od 500 četvornih kilometara hrvatskog teritorija.

Prvi dan Bljeska oslobođen je Jasenovac. Sisačko-moslavačka županija je posebna po činjenici da su se na našem teritoriju vodile dvije vrhunski isplanirane, briljantno izvedene oslobodilačke akcije Bljesak i Oluja. Bljesak je nagovijestio Oluju, konačno oslobođenje i završetak Domovinskog rata. Čestitamo svim hrvatskim braniteljima koji su dali doprinos prilikom oslobođenja Zapadne Slavonije.

Zajedničku molitvu, kod Središnjeg križa na Gradskom groblju Viktorovac, predvodili su glavni imam Medžlisa Islamske zajednice u Sisku Alem ef. Crnkić i Ivan Grbešić, župnik župe Pohoda Blažene Djevice Marije u Sisku.


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.