SMŽ

Održan 9. miting “Sv. Kvirin”

Odlični rezultati domaćina!

Odlični rezultati domaćina!

Plivački klub Sisak Janaf bio je domaćin 9.  mitinga “Sv. Kvirin”. Sisak je ugostio 322 plivačice i plivača iz 16 hrvatskih i jednoga slovenskog kluba. Plivalo se u dva dijela, od kojih je u svakom bilo po 11 disciplina.

 

 

Plivače je pozdravio i zamjenik sisačko-moslavačkog župana Ivan Celjak, koji je tom prilikom naglasio važnost ovog natjecanja u sportskom, društvenom i odgojnom smislu, te zahvalio svim sudionicima na dolasku, a Klubu na uzornoj organizaciji i uzornom predstavljanju lokalne sportske i društvene zajednice. Natjecanje je otvorio predsjednik Plivačkog kluba Sisak Janaf, Igor Stojanović.

 

 

Naposljetku, pehar organizatora natjecanja, za najbolju plivačicu u zbroju dvaju najboljih rezultata odnijela je plivačica Jadrana iz Splita, Marieta Košta, a pehar za najboljeg plivača, predstavnik plivačkog kluba Kantrida iz Rijeke, Tin Mijatov.

 

 

Sisak Janaf predstavljali su 34 plivačice i plivača, 17 kadeta i 17 mlađih kadeta. Najzapaženiji rezultat ostvarila je Dora Mihaljević, osvojivši  zlatne medalje  u disciplinama 100 i 200 metara leptir, te brončanu na 200 metra mješovito što joj je donijelo plasman na osmo mjesto u ukupnom poretku za Grand prix. Uz nju, medalje su osvajale još Lorena Bilušić, koja je bila srebrna na 200 metara leptir i brončana na 400 mješovito, te Ema Viljevac, brončana na 100 metara leđno.

Kod dječaka, Roko Senčar bio je zlatni u disciplini 200 m leptir, srebrni na dvostruko kraćoj dionici, i brončani na 200 metara leđno. Mislav Kivač Podnar bio je brončani na 800 metara slobodno.

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version