Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Povlačenje klada konjima za vuču

Pobjednici u dvije kategorije konji Soko i Gajtan

Pobjednici u dvije kategorije konji Soko i Gajtan

Apsolutni pobjednik treće po redu štraparijade, povlačenju klada konjima za vuču,  održana na igralištu kod Ložionice u Novskoj je Vedran Pereković iz Velike Gorice. Konjima, Soko i Gajtan pobijedio je u dvije kategorije, srednjoj i teškoj, dok su prvo mjesto u lakoj kategoriji zauzeli konji Šarko i Brnjo, vlasnika Josipa Goričkog i Mladena Mihalinca iz Krapinsko zagorske županije.

 

KONJI_STRAP_08

U svakoj od skupina prema težinama klada natjecalo se sedam parova konja, a kako je rekao Stanislav Jokica, međunarodni voditelja štraparijada, konji u predviđenih pet minuta trebaju  proći stazu, vuku  kladu koja je ovisno o kategoriji konja, prema njihovoj težini može biti  teška i više od jedne tone. Ako  u zadanom vremenu ne prođu stazu mjeri se pređena dužina, a konje se pri vuči smije bodriti samo glasom goniča.

Vlasnici konja  došli na natjecanje iz više mjesta, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, pokazali su koliko je konj snažna životinja. Vukli su kladu koja je ovisno o kategoriji konja prema njihovoj težini, može biti  teška i više od tone.

 

KONJI_STRAP_01

Organizatori dvodnevnog događanja,  natjecanja i izložbe konja  je Udruga uzgajivača konje Hrvatski posavac Novska. Iako su prethodnih godina ima natjecateljske parove na ovogodišnjoj štraparijadi su izostali kao i nastup Ilije Lujića iz Paklenice, koji za slijedeću godinu najavljuje povratak u natjecanje i organizaciju „Štraparijade Paklenica 2019“.

 

KONJI_STRAP_04

Za nedjeljnu izložbu koja je ujedno i ocjenjivača, Krešimir Johović, predsjednik  Udruge uzgajivača konja Hrvatski posavac Novska, poziva sve koji vole plemenitost konja, da dođu  i uživaju u pripremljenom programu.

Foto: Željko Gašparović

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.