Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Prva mjesta u badmintonu za Novljane

Grad Novska osigurao dodatna sredstva za opremu

Grad Novska osigurao dodatna sredstva za opremu

U  završnici školsko – sportskog natjecanja u badmintonu održanom u Poreču, u organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza,  ekipe Osnovne i Srednje škole Novska osvojile su prva mjesta.

Prvo mjesto za osnovce osvojila je  ekipa dječaka  OŠ Novska, Filip Bajzek, Ivano Kukla, Filip Martinović i Filip Tutić, oni su  ujedno obranili i prošlogodišnji naslov pobjednika, dok je  u ženskoj konkurenciji, Maja Svjantko, Klaudia Kovačević, Lucija Mežnarić i Iva Vidiček osvojile drugo mjesto.

 

BADMING_3

Mušku ekipu Srednje škole Novska predstavljali su Karlo Sladojević, Luka Bišof, Ivan Kolar i Marko Stojanović, a u ženskoj konkurenciji, Nives Bišof, Ivana Kuliš, Lucija Veble i Karla Šimiči, bile su pobjednice natjecanja za učenike na razini Hrvatske.

 

BADMING_5

Veliki uspjeh za obje škole i voditelje ekipa, Dijanu Bogović Gulić, Željka Čačića i Donalda Vebla. Povodom osvajanja  školskog Državnog prvenstva u badmintonu, ekipe i voditelje je primio i novljanski gradonačrelnik Marin Piletić. Uz  čestitke na uspjehu dodijeljena su im i sredstva za nabavku nove opreme.

 

 

Čestitke  je uputio i Josip Šimunović, predsjednik Zajednice sportskih Udruga i Saveza sisačko-moslavačke županije, Školsko sportskog Saveza SMŽ i Zajednice športskih udruga Grada Novske

 

 

Na državnoj razini je ove godine sudjelovalo oko  90 tisuća učenika.

 

 

Počeci badmintona u Novskoj  počinju  u školskoj konkurenciji od 2009. godine, a 2014. godine osnovan je i Badminton klub Novska.

 

BADMING_2

S trenerom Donaldom Veblom osvajači su brojnih turnira i prvenstava.

 

BADMING_4

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.