Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Politika

Susret članova sisačke organizacije HDZ-a

Proaktivan i konstruktivan rad gradskih vijećnika

Proaktivan i konstruktivan rad gradskih vijećnika

Sisačka organizacija Hrvatske demokratske zajednice organizirala je  zajedničko druženje za 500-tinjak članova i njihovih gostiju iz Županijske organizacije, koje je ujedno bilo prilika za raspravu o aktivnostima stranke u proteklih šest mjeseci, te najvažnijim promjenama novog, demokratičnijeg i modernijeg Statuta HDZ-a.

Predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Sisak Ivan Celjak, domaćin ovog druženja, sa suradnicima i predsjednikom Županijske organizacije HDZ-a Ivom Žinićem, održao je radni sastanak, a potom okupljene članove informirao o svim aktivnostima sisačkog HDZ-a u ovoj godini.

 

c4

Celjak je posebno naglasio proaktivan, kvalitetan i konstruktivan rad Gradskih vijećnika koji nisu oporba koja samo kritizira već i nude bolja rješenja kao što je prijedlog „Sisak pomaže” u okviru programa „Zaželi – zapošljavanje žena”. Da je vladajuća većina u Gradskom vijeću prihvatila naš projekt zaposlili bi u Sisku 50 dugotrajno nezaposlenih žena starijih od 50 godina koje bi brinule o 200 korisnika kojima je potrebna pomoć i njega, a za što bi Grad Sisak dobio 7 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

 

c

Na prošloj sjednici Gradskog vijeća nije prihvaćen prijedlog kojim se osigurava niža cijena vrtića za obitelji s dvoje ili više djece, za koju smo sredstva pronašli unutar postojećeg Proračuna. “Nismo sazvali tiskovnu konferenciju i rekli da želimo nižu cijenu vrtića, a vladajućima poručili da se snađu i ostvare naše želje. To je populizam. Mi smo proučili Proračun, pronašli sredstva, izradili prijedlog Odluke o nižoj cijeni vrtića i ponudili je vijećnicima na prihvaćanje. No, nisu je prihvatili. Bili su suzdržani. Ali i to je snažna politička poruka koja oslikava rad sisačkog HDZ-a koji zaista radi u interesu građana“, istaknuo je Celjak, te nadodao kako “s konstruktivnim prijedlozima nastavljamo i dalje. Pripremili smo prijedlog Odluke kojom osiguravamo, ako bude prihvaćen na sjednici Gradskog vijeća, besplatno korištenje društvenih domova ljudima koji žive na području na kojem se društveni domovi nalaze.“

 

c5

Celjak je istaknuo i kako su članovi Mladeži pojačali aktivnosti, osmislili su i realizirali nekoliko akcija, uključujući i tri humanitarne, a organizirali su i tribinu pod nazivom Hrvatski branitelji i mladi. Na tribini su sudjelovali predstavnici 57. SAMB-a „Marijan Celjak“, Gromova i Osa koji su govorili o vlastitim iskustvima, značajnim ljudima i važnim događajima iz vremena Domovinskog rata na način primjeren mladima. Pritom je naglasio kako je važno da mladi znaju tko je, kada i na koji način stvarao našu državu.

Nije zaboravio niti članice Zajednice žena „Katarina Zrinski” koje su također vrlo aktivne, sudjeluju u  radu HDZ-a na svim razinama, brinu o organizaciji i provedbi događaja važnih za našu stranku, a trenutno pripremaju tribinu na jednu temu zanimljivu široj javnosti.

Okupljenima se obratio i predsjednik Županijske organizacije Ivo Žinić koji je izvijestio članove o promjenama sadržanim u novom Statutu, prenio poruke predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, te izrazio zadovoljstvo radom sisačkog HDZ-a od izbora novog predsjednikaiGradskogodbora.
„Nije isto raditi kada je stranka na vlasti i kada je u opoziciji. Puno teže je raditi u opoziciji. Predsjednik sisačkog HDZ-a Ivan Celjak i njegovi suradnici uspostavili su proaktivan, moderan način rada koji će ubrzo prepoznati i sisačka javnost, a što će rezultirati pobjedom na idućim lokalnim izborima i preuzimanjem odgovornosti za upravljanje Gradom Siskom na kvalitetan, transparentan i uključiv način“,zaključio je Ivo Žinić.

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.