Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

Završilo 25. Proljeće u Popovači

Susret tamburaških orkestara i koncert “Najboljih hrvatskih tamburaša”

Susret tamburaških orkestara i koncert "Najboljih hrvatskih tamburaša"

Završna večer Proljeća u Popovači bila je posvećena tamburaškoj glazbi – Susretu tamburaških orkestara i koncertu Najboljih hrvatskih tamburaša.

 

15

 

Susretu je nazočio i zamjenik sisačko-moslavačkog župana Roman Rosavec koji je tom prilikom rekao,

 

 

Domaćin, TO Ratimir Joža Prosoli predstavio se s dva uzrasta, te je time svakako dao na znanje da je tambura itekako instrument vrijedan pažnje, te da tamburaška glazba u Popovači svakako ima sjajnu budućnost. Više o samoj povijesti rekao je voditelj orkestra Dražen Mlakar,

 

 

2

4

 

Svojim nastupima program su uveličali i TO Glazbene škole Alberta Štrige iz Križevaca, TO Glazbene škole Kontesa Dora iz Našica, TS KUD-a Moslavina iz Kutine, TO Janko Stjepušin iz Martinske Vesi uz sjajnu glazbenu nadu Ingu Potnar, te mješoviti zbor popovačke župe sv. Alojzija Gonzage i zbor mladih Novus.

 

7

8

9

 

Izvrsni izvođači svakako su potvrdili činjenicu da tambura više nije samo narodno glazbalo, već je to instrument na kojemu se izvode najrazličitiji glazbeni žanrovi.

 

5

12

 

Na kraju same manifestacije, gradonačelnik Josip Mišković

 

 

Gradonačelnik se osvrnuo i na samu važnost manifestacije,

 

 

Izvrsna tamburaška večer završila je koncertom Najboljih hrvatskih tamburaša. Emocije su prevladale u publici, ali i na pozornici. Frontmen legendarnih “Zlatnih dukata” Stanko Šarić podijelio je s nama prve utiske nakon koncerta,

 

 

Šarić je istaknuo kako niti jedna pjesma nije nastala slučajno i svaka nosi neku poruku koju žele prenijeti publici. Drago mu je što ih publika uvijek pozorno prati i time daje smisao onome što rade.

 

14

6

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.