KULTURA

Završilo 25. Proljeće u Popovači

Susret tamburaških orkestara i koncert “Najboljih hrvatskih tamburaša”

Susret tamburaških orkestara i koncert "Najboljih hrvatskih tamburaša"

Završna večer Proljeća u Popovači bila je posvećena tamburaškoj glazbi – Susretu tamburaških orkestara i koncertu Najboljih hrvatskih tamburaša.

 

 

Susretu je nazočio i zamjenik sisačko-moslavačkog župana Roman Rosavec koji je tom prilikom rekao,

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2018/05/PUP-1.wav?_=1

 

Domaćin, TO Ratimir Joža Prosoli predstavio se s dva uzrasta, te je time svakako dao na znanje da je tambura itekako instrument vrijedan pažnje, te da tamburaška glazba u Popovači svakako ima sjajnu budućnost. Više o samoj povijesti rekao je voditelj orkestra Dražen Mlakar,

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2018/05/PUP-2.wav?_=2

 

 

Svojim nastupima program su uveličali i TO Glazbene škole Alberta Štrige iz Križevaca, TO Glazbene škole Kontesa Dora iz Našica, TS KUD-a Moslavina iz Kutine, TO Janko Stjepušin iz Martinske Vesi uz sjajnu glazbenu nadu Ingu Potnar, te mješoviti zbor popovačke župe sv. Alojzija Gonzage i zbor mladih Novus.

 

 

Izvrsni izvođači svakako su potvrdili činjenicu da tambura više nije samo narodno glazbalo, već je to instrument na kojemu se izvode najrazličitiji glazbeni žanrovi.

 

 

Na kraju same manifestacije, gradonačelnik Josip Mišković

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2018/05/PUP-3.wav?_=3

 

Gradonačelnik se osvrnuo i na samu važnost manifestacije,

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2018/05/PUP-4.wav?_=4

 

Izvrsna tamburaška večer završila je koncertom Najboljih hrvatskih tamburaša. Emocije su prevladale u publici, ali i na pozornici. Frontmen legendarnih “Zlatnih dukata” Stanko Šarić podijelio je s nama prve utiske nakon koncerta,

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2018/05/PUP-51.wav?_=5

 

Šarić je istaknuo kako niti jedna pjesma nije nastala slučajno i svaka nosi neku poruku koju žele prenijeti publici. Drago mu je što ih publika uvijek pozorno prati i time daje smisao onome što rade.

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version