Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

Centar za stare fotografske procese

Radionice za mlade, edukacije…

Radionice za mlade, edukacije...

U Sisku, u sklopu Galerije Siscia Obscura, bit će otvoren Centar za stare fotografske procese.

 

P1200987

Ideja o pokretanju ovakvog centra započela je prije šest godina odlaskom na tečaj mokrog kolodija u Novo Mesto, rekao je na tiskovnoj konferenciji u Sisku predsjednik Foto  kluba Siscia Obscura u Sisku Miroslav Arbutina

 

 

P1200988

 

Ovakav centar jedini je  u Hrvatskoj, a veoma malo ih je i u Europi.

 

 

 

Osim navedenog u sklopu centra radit će se na izradi replike starog fotografskog aparata , staklene kuće , a održavat će se tečajevi i radionice.

 

P1200986

U samoj blizini budućeg Centra uređuje se i  Informativni centar za industrijsku baštinu grada Siska te bi na taj način popunio sadržaj  projekta o očuvanju baštine.

 

P1200985

Do sada su , podsjetimo u prostoru foto galerije održane brojne radionice za mlade i odrasle.Sa najmlađim uzrastom, a to je vrtićka dob i osnovna škola, radilo se na izradi Camere obscure, fotografiranje sa njom, te izrada papirnatog negative i analognih fotografija. Isto tako stariji razredi osnovnih škola i srednjoškolci prisustvovali su prezentaciji nekih od tehnika.

 

P1200984

Ovakav pristup nastavit će se i dalje u foto galeriji, ali želja je i uspostaviti kontakt sa osnovnim i srednjim školama . Ideja je da se za početak obiđu pojedine škole na području Siska i prezentira im neka od starih tehnika. Na taj način popularizirala bi se fotografija, foto klub bi dobio vise članova i mladi bi dobila početno znanje za bavljenje fotografijom.

P1200983P1200982P1200981P1200980

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.