Novska

Dani Europske unije u Novskoj

Projekt “Centar za mlade Novska”

Projekt "Centar za mlade Novska"

– Kroz projekt Centra za mlade Novske i pomoć koju Grad pruža, nadamo se biti nosivi stup ove zajednice, istaknuo je Filip Mičević,  prvog Dana Europske unije u Novskoj,  predstavljajući projekt za koji je Atletski kluba „NoGa“ putem natječaja Ministarstva demografije dobio 2,1 milijuna kuna za „Centar za mlade Novska“.

 

Taj iznos je najveći koje je jedna udruga dobila za projekt kojim je predviđeno, uređenje prostorija u Sportskoj dvorani Srednje škole Novska, gdje bi se u Centru za mlade Novska, provodile razne edukativne radionice, organizirala predavanja, a tijekom provođenja projekta, posao bi dobile tri mlade osobe, voditelj, administrator i pedagog.

 

Naglasivši kako je Novska sastavni dio Europske unije i kako „EU brine i skrbi o našim projektima“, gradonačelnika Marin Piletić,  nqaglasio je značaj  povlačenja sredstava iz fondova Europske unije. Predstavio je i projekt „Zaželi“ i zapošljavanje 40 do sada nezaposlenih žena koje će brinuti o četiristotinjak starijih na području Grada Novske, te Mjere HZZ-a Kutina i Grada Novske, o zapošljavanju i samozapošljavanju uz poticanje poduzetnika početnika u njihovim poduzetničkim inicijativama.

 

 

O mjerama aktivne politike zapošljavanja, posebice o zapošljavanju mladih, govorila je Sonja Repić, predstojnica HZZ Kutina, a Zrinka Malešević, načelnica Sektora za upravljanje pri Ministarstvu rada i mirovinskog sustava, o projektu „Zaposli se u Hrvatskoj“.

 

Projekt poticanja malog i srednjeg poduzetništva, ispred Grada Novske predstavila je Boženka Spahić, a o iskustvima provedbe europskih projekata, predstavnici LIRE Lipik.

 

 

Dani Europske unije u Novskoj uz predstavljanje knjige i više predavanja potrajati će do petka, 15. lipnja, kada će se održati početna konferencija projekta „Želim raditi, želim pomoći“.

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version