Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Kretanje je život, život je kretanje!

85. godina Jodnog lječilišta u Sisku

85. godina Jodnog lječilišta u Sisku

U organizaciji Hrvatskog lječničkog zbora u Sisku je, 06. lipnja, obilježena 85-ta obljetnica Odjela za fizikalnu medicinu i rehabilicaciju.

 

DSC_0037

Odjel ,kojeg građani bolje poznaju kao „Jodno lječilište“ Opće bolnice „Dr.Ivo Pedišić ,  obilježilo je  značajnu obljetnicu. Kontinuitet  fizikalne medicine na našem području, započeo je davne 1932. godine.

 

IMG_0010

Voditeljica Odjela Tatjana Vrga, dr.med.spec.fizikalne medicine i rehabilitacije podsjetivši na povijest ove ustanove, posebno je naglasila važnost primjene suvremenih metoda fizikalne terapije i medicine, te stručnih djelatnika ,kako bi bili što više na raspolaganju građanima i potrebitim bolesnicima.

 

 

Odjel za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, na kojem se uz preglede i fizikalne terapije obavlja i radna rehabilitacija trenutno upošljava upošljava 55 djelatnika

 

 

Ovih dana su dobili i vrijednu novu opremu koja se sada stavlja u funkciju što će sada omogućiti još veći dijapazon usluga, dodaje dr. Vrga.

 

DSC02380

Svi znaju za Jodno, rekao je sisačko-moslavački župan Ivo Žinić čestitajući ovu značajnu obljetnicu svim djelatnicima ovoga Odjela.

 

DSC_0044

Za toliki broj pacijenata potrebno je puno odricanja, energije i elena, rekao je župan potvrdivši i kako će vrijedna oprema koja je nabavljena za rad ovoga Odjela doprinijeti još kvalitetnijoj i boljoj usluzi

 

 

Dodajmo, kako je u  2016. godini obavljeno, u sklopu ovoga Odjela,  obavljeno 21.300 pregleda,  2017. godine više od 22.000. Pruženo je tako  između 800 tisuća i milijun usluga fizikalne terapije. Podaci su ovo koji potvrđuju značaj i doprinos  Odjela za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju u ukupnom zdravstvenom standardu Sisačko-moslavačke županije.

U prigodi ove svečanosti održano je i  predavanje o sisačkoj jodnoj vodi. O jedinstvenom prirodnom resursu i jednom od amblema grada Siska govorila je voditeljica Odjela dr.Tatjana Vrga. Promovirana je i spomen publikacija Odjela čiji su autori dr.Vrga i profesor povijesti umjetnosti Berislav Persoglia.

 

DSC_0034

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.