Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

„MIKS 2018 – Crna jedra”

4. Međunarodna izložba karikature u Sisku

4. Međunarodna izložba karikature u Sisku

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas u četvrtak 29. lipnja 2018. godine u 19.30 sati u Gradski muzej Sisak na otvaranje ovogodišnje najveće izložbe karikatura u svijetu, 4. Međunarodne izložbu karikature u Sisku „MIKS 2018 – “Crna jedra”.

Ovogodišnja 4. Međunarodna izložba karikature u Sisku, najveća je izložba karikature u svijetu (u konkurenciji preko 300 međunarodnih izložbi) po broju autora učesnika, broju pristiglih radova i zemlja sudionica.

Ove godine u Sisak dolaze, u svojstvu članova međunarodnog žirija, priznata imena svjetske karikature:

Andrea Pecchia (Italija), Fawsy Morsy (Egipat, Organizator Svjetskog okupljanja karikaturista u Egiptu), Jitet Kustana (Indonezija), Krešimir Galović (Hrvatska, povjesničar umjetnosti) i Luc Descheemaekre (Belgija, pobjednik ovogodišnjeg World Press Cartoon i organizator MIKS-a Nenad Ostojić (dobitnik godišnjih nagrada Sisačko-moslavačke županije i grada Siska za 2017. godinu).

U Sklopu 4. Međunarodne izložbe karikature MIKS 2018. održati će se (ili su se već održali) više popratnih sadržaja od kojih izdvajamo: MIKS Junior – prva dječja međunarodna izložba karikatura (prva ikad održana u Hrvatskoj).

Izložba je otvorena 13. lipnja u prostoru škole 22. lipnja u Sisku. Na izložbu je pristiglo 200-tinjak radova od 175 autora iz 12 zemalja svijeta.

U sklopu 4. MIKS-a dodijeliti će se (ove godine pokrenuta) MIKS svjetska godišnja nagrada za karikaturiste: Zlatno šiljilo (Golden Pen Sharpener).

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.