Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SPORT

Održan 6. Sisački gimnastički vikend

Sportska dvorana Brezovica okupila 120 natjecatelja iz 23 gimnastička kluba

Sportska dvorana Brezovica okupila 120 natjecatelja iz 23 gimnastička kluba

Sportska dvorana Brezovica okupila je ovog vikenda 120 natjecatelja iz 23 gimnastička kluba na 6. izdanju Sisačkog gimnastičkog vikenda, višebojskom i pojedinačnom prvenstvu Hrvatske. Ovo natjecanje za sisački „Sokol“ bilo je od posebnog značenja jer su organizacijom prvenstva proslavili i 20.godišnjicu osnivanja gimnastike u Sisku.

Uspješni su bili na prvom danu natjecanja i sisački predstavnici, Borna Matić u kategoriji juniora te Augustin Plavec u kategoriji mlađih juniora. Matić je uspješan bio i prošle godine, kada je osvojio četiri medalje, a ove godine, nadmašio je dosadašnje rezultate. Zlatne medalje osvojio na karikama, preskoku, ručama, preči te u višeboju. Srebrnu medalju osvojio je za nastup na parteru. Veliki pomak postigao je i Augustin Plavec, koji je prošle godine na gimnastičkom vikendu na karikama bio peti, a ove je godine na istoj spravi osvojio zlato. Osim što se na postolje popeo kao najbolji karikaš, Plavec je osvojio i srebrnu medalju na preskoku.

Ovi rezultati pokazatelji su velikog pomaka oba naša predstavnika u posljednjih godinu dana. Matić i Plavec su krajem svibnja kao članovi reprezentacije predstavljali Hrvatsku na „International Budapest Cupu“. Drugi dan natjecanja bio je rezerviran za žensku sportsku gimnastiku.

Na ovom natjecanju sudjelovali su i neki hrvatski reprezentativci. Robert Seligman postao je državni prvak na konju s hvataljkama, Aurel Benović na tlu, Antun Kovačević na preči, Tijana Tkalčec na prekoku, Christina Zwicker na ručama, gredi i u višeboju, Dora Kranželić na tlu.

Iz Hrvatskog gimnastičkog saveza organizacija natjecanja ocjenjena je kao vrlo dobra, a klubu je dodijeljeno i priznanje za doprinos razvoja gimnastike u Sisku. Priznanje za sportski razvoj, treneru kluba Georgiju Kazakovu i predsjednici Blanki Bobetko-Majstorović dodijelila je i Zajednica sportskih udruga grada Siska. Uz dva predstavnika, sa ukupno osam medalja, „Sokol“ Sisak može biti ponosan na postignute rezultate i veseliti se godinama koje slijede.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.