Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Održana Svečana sjednica Županijske skupštine

25. rođendan Sisačko-moslavačke županije

25. rođendan Sisačko-moslavačke županije

U povodu Dana Sisačko-moslavačke županije te u prigodi obilježavanja 25 godina postojanja Sisačko-moslavačke županije održana je Svečana sjednica Županijske skupštine kojoj su nazočili župan Ivo Žinić, predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić, zamjenici župana Roman Rosavec i Ivan Celjak, prva predsjednica Županijske skupštine Ružica Šimunović te brojni ugledni gosti iz političkog,  društvenog i vjerskog života.

 

1

2

 

Izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović na ovoj je svečanosti bio Domagoj Ivan Milošević, izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića saborska zastupnica Željka Josić, te izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića ministar državne imovine Goran Marić.

 

3

4

5

6

Tom prigodom predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić zaželjela je dobrodošlicu svim gostima u Grad Sisak, središte Sisačko-moslavačke županije, u županiju Zrinskih, hrvatske himne, braniku kršćanstva i slobodne hrvatskog naroda, borbe za samostalnu i suverenu Republiku Hrvatsku, mjestu gdje život postaje priroda, a događaji ostaju povijest. Predsjednica Županijske skupštine podsjetila je na važne trenutke  u radu Županijske skupštine, te o samom osnutku Županije.

 

 

 

Dodavši, između ostalog, kako posebnu pozornost Sisačko-moslavačka županija usmjerava na stvaranju poduzetničke klime i osiguravanju preduvjeta za razvoj gospodarstva, turizma, poljoprivrede i pomoći malim poljoprivrednim gospodarstvima.

 

11

8

7

 

Župan Ivo Žinić u svom je obraćanju istaknuo kako osjeća veliki ponos slaveći današnji dan, Dan Sisačko-moslavačke županije i rođendan braće Radić,

 

 

Tom prigodom župan se osvrnuo na kratki filmski osvrt na četvrt stoljeća županije

 

 

Ljudi  vole svoj kraj, to je značajno, ali jednako je tako važno da naša županija sa svojim prirodnim ljepotama i vrijednim ljudima ima i budućnost, istaknuo je Žinić

 

 

Uz puno ulaganja, moguće je oplemeniti prostor i učiniti ljude sretnima i zadovoljnima.

 

9

10

12

 

Na prvo mjesto župan je svrstao školstvo,

 

 

Također, župan je istaknuo i još neke važne projekte vezane, između ostalog i uz školstvo, zdravstvo, turizam i socijalnu skrb. Prostor Sisačko-moslavačke županije je  bogatstvo ali i obveza, zaključio je župan, uz zahvale svim djelatnicima i suradnicima.

 

13

15

U ime Hrvatske zajednice županija obratio se virovitičko-podravski župan Igor Andrović koji je istaknuo kako mu je velika čast nazočiti na svečanosti županije s kojom njeguje višegodišnje prijateljstvo,a posebno se to pokazalo ove godine,

 

 

Andrović je istaknuo veliki napredak ovog tima koji se nalazi na čelu županije, jer pokrenuli su se i ostvarili brojni projekti i Sisačko-moslavačka županija velikim koracima kreće ka napretku.

Izaslanik predsjednika Vlade RH, ministar državne imovine Goran Marić podsjetio je na ispisivanje povijesnih stranica o nastanku i utemeljenju Republike Hrvatske istaknuvši kako se na jednoj stranici zasigurno nalazi i utemeljenje Sisačko-moslavačke županije,

 

 

Povijest nikad ne stoji, nikad ne čeka, ona se neprestano stvara, zaključio je ministar Marić dodavši kako obećaje će se ubrzo realizirati i projekt vezan uz bivšu vojarnu.

Saborska zastupnica Željka Josić, u funkciji izaslanice predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, naglasila je kako se svi možemo ponositi prirodnim ljepotama, pitkom vodom, bogatstvom tradicijske baštine ove županije, dodavši,

 

 

Zato je na svim dužnosnicima koji su u mogućnosti, da pomognu ljudima koji promiču ime ove Županije, dodavši kako su njena vrata uvijek otvorena.

 

17

 

Izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović Domagoj Ivan Milošević  podcrtao je kao je  upravo Sisačko-moslavačka županija primjer kako se u  nekad industrijski najrazvijenijem dijelu  Hrvatske  gube industrijska proizvodnja i radna mjesta.

 

 

Na sjednici  su uručene  nagrade i priznanja Sisačko-moslavačke županije. Nagradu za doprinos ugledu i promociji Sisačko-moslavačke županije dobili su Lječilište Topusko, Vera Zaloker, Udruženje obrtnika Sisak, Josip Kovač Đoni, Debatni klub Gimnazije Sisak i profesorica Marina Kasa. Nagradu SMŽ za iznimna postignuća u jednogodišnjem razdoblju primili su Ljiljana Slunjski, Luka Plemenčić i Antun Pirc.

Nagradu Sisačko-moslavačke županije za životno djelo primio je ugledni publicist, novinar, scenarist i režiser, radijski i televizijski djelatnik, vrijedni kroničar Moslavine i Sisačko-moslavačke županije Dragutin Pasarić. Obraćajući se u ime svih nagrađenih podsjetio  je na značaj Stjepan Radića

 

 

U programu svečane sjednice sudjelovali su učenici OŠ Braća Radić Martinska Ves, SŠ Ivana Trnskog Hrvatska Kostajnica, Srednje škole Glina i Srednje škole Topusko, te učenici Srednje škole Viktorovac Sisak.

Obilježavanje Dana Županije nastavlja se večeras tradicionalnim , 23. Malim maratonom Sisak- Trebarjevo. Start je ispred sjedišta Županije u Sisku u 19 sati.

 

14

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.