Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SPORT

“Ovo je bio veliki vikend za sisačke tigrove”

Najuspješnija sezona u povijesti kluba

Najuspješnija sezona u povijesti kluba

Ovo je bio veliki vikend za tigrove, Sisak Cup – jedna ekipa pod vodstvom trenera Marija Budimira i Milana Vlašića, Državno prvenstvo u Osijeku koje vodi Iva Dužić, karate kamp u Mađarskoj za borbaše s kojima je Igor Lovreković te nam je jedna natjecateljica Lana Golomboš s reprezentacijom Hrvatske u Novom Sadu na kupu Dunava.

27. Sisak Cup – U subotu 02.06.2018. održan je Sisak Cup u organizaciji karate kluba Sisak na kojem je nastupalo 168 natjecatelja. Za karate klub Tigar nastupali su; Marta Rožanković, Sara Milovac, Lana Flekač, Karla Golomboš, Katarina Novaković, Dora Kirin, Nela Smiljanić, Jakov Radošević, David Makar, Tin Glavinić, Leo Ovanin i Andreas Glavaš.

Natjecanje je prvi otvorio Jakov Radošević u kategoriji cicibana gdje je bez dostojnog protivnika zablistao u zlatnom sjaju. Jakovu je ovo bio trening za sutrašnje Državno prvenstvo u Osijeku.

U kategoriji mlađih učenika nastupali su David Makar , Tin Glavinić i Leo Ovanin. Dečki su bili odlični od prvog kola, no konkurencija je bila žestoka i ovoga puta nisu uspjeli osvojiti medalju.

U kategoriji mlađih učenica nastupale su Lana Flekač, Marta Rožanković, Karla Golomboš i Sara Milovac. U žestokoj konkurenciji , ovoga puta medalju je uspjela uzeti Karla Golomboš i to osvojivši broncu.

U kategoriji učenica, službeno je nastrupala Katarina Novaković koja je osvojila brončanu medalju i ovim turnirom odradila pripremu za sutrašnji nastup na Državnom prvenstvu u Osijeku. U učenicama neslužbeno nastupala je naša nova članica kluba Nela Smiljanić koja je rasturivši sve do finala , zauzela drugo mjesto.

Dora Kirin nastupala je prvi puta u kategoriji mlađih kadetkinja. Dora je  još uvijek u borbi s tremom , ali to ju nije sprijčilo  u borbi za medalju. Dora je ovoga puta uzela veliko treće mjesto.

Andreas Glavaš nastupao je u kategoriji juniora. Glavaš je uvjerljivim pobjedama došao do finala, gdje je zauzeo drugo mjesto.

U nedjelju 03.06.2018. naša reprezentativka Lana Golomboš branila je boje svoje države ma Kupu Dunava u Novom Sadu gdje je u žestokoj konkurenciji do 12 godina pomela protivnice te osvojila zlatnu medalju. Lana je nastupala i ekipno sa kolegicama iz selekcije te su zajedničkim snagama stale na najviše postolje i uzele zlato.

U isto vrijeme u nedjelju, u Osijeku su na Državnom prvenstvu nastupali; Jakov Radošević u kategoriji cicibana, Lara Pahić u kategoriji mlađih učenica, Vanja Šabić u kategoriji učenica, te ekipno u kategoriji učenica u sastavu Vanja Šabić, Katarina Novaković i Lara Pahić. Konkurencija je bila oštra, naši tigrići su dali sve od sebe i pokazali svoj rad no ovoga puta nisu uspjeli uzeti odličje. Nekima je ovo bilo prvo Državno prvenstvo i veliki je rezultat što su došli i nastupali na istom.

Od petka do nedjelje brobaška ekipa tigrova bila je na karate kampu u Mađarskoj u sastavu ; Borna Ovanin, Ema Kardaš, Lucija Bunjevac, Korina Klarić, Tia Škrljac, Nikolina Golomboš, Luka Stefano Ciprić, Robret Glavaš i Mislav Plesivčak. Ekipa se iz Mađarske vratila puna dojmova i novih iskustva koje će dalje primjeniti u svakodnevnim treninzima.

Vikend je bio i više nego pozitivno naporan za naše tigriće, ali se isplatio. Naša ekipa je bogatija za jedno veliko iskustvo. Svatko je ugrabio po nešto i time zaključio najuspješniju sezonu do sada!

 

image1

Lana Golomboš (treća s lijeva na desno) sa svojim kolegicama iz reprezentacije

 

 

image2

Mađarska kamp (stoje: Ema Kardaš, Lucija Bunjevac, Luka Stefano Ciprić, Nikolina Golomboš, Željko Bunjevac, sjede: Borna Ovanin, Korina Klarić, Robret Glavaš, Tia Škrljac, Mislav Plesivčak)

 

 

image3

Osijek Državno Prvenstvo (Jakov Radošević, Katarina Novaković, Vanja Šabić, Lara Pahić)

 

 

image4

SISAK Cup (Nela Smiljanić, Tin Glavinić, Karatina Novaković, David Makar, Mario Budimir, Jakov Radošević, Dora Kirin, Sara Milovac, Lana Flekač, Karla Golomboš)

 

Izvješće pripremila: Iva Dužić


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.