Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Lekenik

Potpisan Sporazum o sufinanciranju projekta „Bolje čitam, bolje pišem, a još bolje govorim“

Ukupna vrijednost Sporazuma je 105 000 kuna!

Ukupna vrijednost Sporazuma je 105 000 kuna!

U Društvenom centru Hermann Gmeiner SOS Dječjeg sela Lekenik župan Ivo Žinić potpisao je Sporazum o sufinanciranju projekta „Bolje čitam, bolje pišem, a još bolje govorim“ – programa rane detekcije i prevencije smetnji u govoru, pisanju i čitanju kod djece predškolskog i školskog uzrasta za 2018. godinu s glinskim gradonačelnikom Stjepanom Kostanjevićem, načelnikom Općine Lekenik Ivicom Perovićem te direktorom SOS Dječjeg sela Lekenik Mariom Čovićem.

 

P1210257

 

Sporazumne strane suglasne su da će SOS Dječje selo osigurati stručni rad logopeda za rad s djecom s područja Općine Lekenik dva puta tjedno i grada Gline dva puta tjedno tijekom 2018. godine.

Ukupna vrijednost Sporazuma je 105 000 kuna, od čega je Sisačko-moslavačka županija osigurala 50 000 kuna, Općina Lekenik 30 000 kuna, te Grad Glina 25 000 kuna.

 

P1210309

 

Direktor SOS Dječjeg sela Lekenik Mario Čović zahvalio  je županu, gradonačelniku Stjepanu Kostanjeviću  i načelniku Ivici Peroviću na suradnji podsjetivši,

 

 

Čović je pojasnio kako su testiranja pokazala da upravo kod predškolske djece imaju najbolje rezultate, te je dodao kako je Grad Glina prepoznao važnost ovog projekta i  pridružio mu se  2017. godine.

 

P1210284

 

Načelnik Općine Lekenik Ivica Perović zahvalio se županu i ostalim partnerima na projektu istaknuvši njegovu važnost,

 

 

 

Gradonačelnik Gline Stjepan Kostanjević zahvalio je na ovom važnom projektu za Grad Glinu,

 

 

 

Sisačko-moslavački župan je pohvalio projekt istaknuvši,

 

 

 

On nije jedini koji se trenutno provodi u ovoj Županiji, jer potrebe za logopedom su nažalost sve veće. Pravovremenom provedbom terapije djeca imaju mogućnost postati punopravnim članovima našeg društva. Župan je naglasio kako je ovo SOS selo od velikog značaja i za samu Općinu Lekenik ali i za Županiju jer daje određene poticaje za razne programe i projekte. Sama Županija ima još veće planove,

 

 

 

Najavivši tako osnutak Centra za rehabilitaciju djece u sklopu Lječilišta Topusko.

 

P1210300

P1210262

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.