Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Stažiranje stipendista Biskupijske zaklade „Fra Bonifacije Ivan Pavletić“ u Europskom parlamentu

Jednomjesečni staž u uredu zastupnice Marijane Petir

Jednomjesečni staž u uredu zastupnice Marijane Petir

Europski parlament je jedna od institucija Europske unije s kojom se već četvrtu godinu za redom imaju prilike upoznati stipendisti Biskupijske zaklade „Fra Bonifacije Ivan Pavletić“ kroz jednomjesečni staž u uredu zastupnice Marijane Petir.

Petir EPPOvogodišnji stažisti su Anđelina Mandić, studentica socijalnog rada iz Petrinje i Josip Mareković, student ekonomije iz Pokupskog, a koji se u Bruxellesu nalaze već tri tjedna i svakodnevno kroz razne zadatke stječu nova iskustva i upoznaju funkcioniranje Europskog parlamenta i ostalih institucija EU.

 

Bruxelles (4)

 

Anđelina i Josip su tijekom dosadašnjeg stažiranja imali priliku vidjeti i održavanje plenarne sjednice te na koji način na sjednicama zastupnici glasuju o europskom zakonodavstvu i u raspravama zauzimaju stajalište o raznim pitanjima. Iskusili su i ubrzani ritam rada u Parlamentu kada je bilo potrebno pojedine zadatke obaviti u roku kako bi sve bilo spremno za plenarnu sjednicu. Također, dobili su uvid u rad odbora i sudjelovali na sjednicama istih te su se susreli sa svim područjima rada hrvatske zastupnice Marijane Petir i dobili sliku o ulozi zastupnica i zastupnika u Parlamentu.

 

Bruxelles (3)

Bruxelles (2)

 

Važno je spomenuti kako su imali priliku i osobno upoznati zastupnicu Petir koja je unatoč gustom rasporedu izdvojila vrijeme za svoje stažiste te ih pobliže upoznala sa svojim radom, ali i s katoličkim vrijednostima koje zastupa u Parlamentu.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.