SMŽ

Dan Općine Hrvatska Dubica

Obilježavanje započelo polaganjem vijenaca za poginule hrvatske branitelje

Obilježavanje započelo polaganjem vijenaca za poginule hrvatske branitelje

Kod Središnjeg križa na mjesnom groblju u Hrvatskoj Dubici položeni su vijenci žrtvama Domovinskog rata, čemu su nazočili načelnica Općine Hrvatska Dubica Ružica Karagić, te zamjenik sisačko-moslavačkog župana Ivan Celjak.

 

 

Općina Hrvatska Dubica  prva je oslobođena Općina u vojno-redarstvenoj operaciji “Oluja” i 4. kolovoza na dan oslobođenja slavi Dan općine, rekla je načelnica Ružica Karagić

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2018/08/dubica1.mp3?_=1

 

Hrvatska Dubica je žrtva ne samo stradavanja tokom Domovinskog rata, već i velikog odlaska mladih, istaknuo je zamjenik župana Ivan Celjak

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2018/08/dubica2.mp3?_=2

 

 

 

Nakon polaganja vijenaca i Svete mise održana je i Svečana sjednica Općinskog vijeća.

U nastavku proslave Dana Općine večeras s početkom u 19 sati održat će se Memorijalni turnir u malom nogometu, te zabavni program uz TS Ambar. Proslava će se nastaviti i sutra, u 9 sati počinje međunarodni ribolovni kup, u 10 sati natjecanje u gađanju glinenih golubova te zračnom puškom. U 19 sati u organizaciji KUD-a „Jeka“ održat će se 16.Dubički folklorni susreti, dok će se za zabavni dio programa pobrinuti glazbeni sastav „Gospodari tambura“.

U nedjelju, 5. kolovoza Spustom unskim čamcima od Petrinje do Hrvatske Kostajnice, s početkom u 18 sati na kupalištu u Baćinu obilježit će se i 23.Obljetnica vojno-redarstvene akcije „Oluja“.

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version