Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Donosimo vam program ovogodišnjeg Star Film Fest-a!

Od 30. kolovoza do 1. rujna

Od 30. kolovoza do 1. rujna

Sisački festival u usponu ove godine obilježava se po peti put. Radi se o inicijativi članova Kino klub Sisak i brojnih volontera kojima je želja bila da i njihov grad dobije svoj filmski festival. Svake godine privlače sve veći broj posjetitelja, a za njih se stoga trude organizirati što kvalitetniji program.

Tako će ove godine, u trajanju od 30. kolovoza do 1. rujna, posjetitelji moći sudjelovati u brojnim radionicama, koncertima i projekcijama filmova.

Na dan otvaranja festivala organiziran je prijevoz za posjetitelje, tj. vožnja brodom od Malog kaptola prema Starom gradu. Očekuje vas ugodna atmosfera uz filmsku glazbu, u kombinaciji Martine Sabljak i Darka Ružeca. Na prostoru Starog grada moći ćete prisustvovati otvorenju izložbe ”Transmedijalnost kadra – izbor iz filmskih ciklusa” autorice Dore Hanžek, a vrlo brzo nakon toga i samoj svečanosti otvaranja 5. Star Film Festa. Program će zaokružiti brojne projekcije natjecateljskih filmova te koncert Obradović – Tixier Duo kao poslastica za opuštajući kraj prve filmske večeri.

Idućeg dana festival se seli u prostor Kazališta 21. Započet ćemo dan jutarnjim razgibavanjem u prirodi. Slijedi radionica snimanja iz zraka s Tomislavom Šebaljem kao voditeljem grupe, a kako bi kroz dan uživali u glazbi, organiziran je acoustic jam session u vanjskom prostoru kazališta. Još jedna zanimljiva radionica, Slackline – hodanje po užetu, dati će vam priliku da se okušate u nećem novom. Posjetitelji će također imati priliku sudjelovati na radionici “Glumačka priprema i koncentracija” koju je za polaznike pripremio Goran Grgić, a nakon toga gledamo glumce na filmskom platnu, kao nastavak natjecateljskih projekcija. Očekuje nas i film Osmi povjerenik te koncert Bang Bang-a.

Poslijednjeg dana festivala radimo od jutra, a otvaramo ga prezentacijom “Mokri kolodij” koju će vodit Miroslav Arbutina. Tijekom dana će biti organiziran acoustic jam session na koji može doći svatko sa svojim instrumentom i svirati. Popodnevne sate upotpunit će javna rasprava “Žene u filmu”, a nešto kasnije posjetitelji će moći prisustvovati filmskom kvizu općeg znanja KOZa kojeg će voditi stand-up legenda Goran Vugrinec – Goc. Slijede preostale projekcije, film Comic Sans te proglašenje pobjednika ovogodišnjeg festivala. Večer ćemo završiti s 4Head koncertom te gostom iznenađenja.

Važno je napomenuti kako svi posjetitelji ostvaruju pravo na 40% popusta prilikom kupovine povratne karte za Sisak HŽ putničkim prijevozom, iz bilo kojeg dijela Hrvatske. Osim broda kojim možete doći do Starog grada, organiziran je i autobus s mjestom polazišta autobusne stanice kod „Name“.

 

PROGRAM

 

Ukoliko ste u potrazi za smještajem, preporučamo vam da se javite uredu za goste na e-mail sff.hospitality@sfilmfest.com koji će vam osigurati smještaj u Sisku po sponzorskim cijenama.

Više informacija o Star Film Festu pronađite na web stranici. Pratite Star Film Fest na Facebooku i na Instagramu.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.