Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Gaming industrija

Predstavljen interaktivni strip “Svi putovi vode u SiMoRu!

Predstavljen interaktivni strip "Svi putovi vode u SiMoRu!

Pored poljoprivrede, drvne industrije, od razvoja  gaming industrije u Novskoj velika su očekivanja. Brzorastuće područje modernih tehnologija i video igara, napreduje velikim koracima.

GAMING_02

Smještanjem Poduzetničkog inkubatora Sisačko-moslavačke županije PISMO, Novska, gdje se za potrebe gaminga uređuju dvije zgrade, prepoznata je u Hrvatskoj i Europi.

 

GAMING_06

– Projekt PISMO do sada je dobio više nagrada što nas čini ponosnim i zadovoljnim, podsjeća  Andrea Šeperac, zamjenica direktora Županijske razvojne agencije SiMoRa.

 

GAMING_07

I dok traju radovi na budućim prostorima središta gaminga, provode se edukacije učenika osnovnih i srednjih škola na području SMŽ.

 

 

Završetkom radova na Poduzetničkom inkubatoru i stavljanjem u funkciju prostora za razvoj geminga, od polaznika koji pokažu zanimanje, krenut će zapošljavanje mladih poduzetnika.

 

GAMING_03

U obnovu dvije zgrade u Novskoj i razvoj gaminga ulaže se 25 milijuna kuna, sredstava dobivenih iz europskih fondova koji su prepoznali vrijednost i dobar projekt  SiMoRe. Kako je poznato, Svjetska gaming industrija vrijedi više od 100 milijardi dolara, a gaming inkubator u Novskoj izvanredan je korak u smjeru razvoja  geming industrije i u Hrvatskoj.

 

GAMING_01

Prvi produkt već je predstavljen, interaktivni strip Aleksandra Gavrilovića, „Svi putovi vode u SiMoRu“, za edukaciju svih potencijalnih korisnika usluga SiMoRe. Predstavljene su i vizit karte „Proširena stvarnost“ koje su izradili Karlo Petković i Dominik Cvjetkovski, stručnjaci za edukaciju.

 

Od početne ideje do stvarnosti, kaže župan Ivo Žinić

 

 

Ovo je početak. Projekt počinje živjeti,  od učenja engleskog,  s edukacijom se započelo i u Dječjem vrtiću „Radost“ Novska, a od naredne školske godine uvodi se i novo zanimanje u Tehničkoj školi u Sisku, tehničara za  izradu video igara, – podsjetio je župan Ivo Žinić.

 

GAMING_04

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.