Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Održano 9. zavjetno hodočašće u nacionalno svetište Majke Božje Bistričke

Ulazimo u pastoralnu godinu posvećenu mladima!

Ulazimo u pastoralnu godinu posvećenu mladima!

Deveto tradicionalno zavjetno hodočašće vjernika Sisačke biskupije u Hrvatsko nacionalno svetište Majke Božje Bistričke održano je u subotu 18. kolovoza. Središnji dio hodočašća bilo je svečano misno slavlje, koje je predvodio sisački biskup Vlado Košić u zajedništvu sa sedamdesetak svećenika pristiglih iz svih župa biskupije zajedno sa svojim vjernicima, a koji su u potpunosti ispunili bistričko svetište.

 

5

 

U homiliji, biskup je podsjetio na prošlu pastoralnu godinu u Biskupiji koja je bila pod znakom bl. Alojzija Stepinca jer se ove godine navršilo 120 godina od njegova rođenja, a 3. listopada bit će i 20 godina otkako je proglašen blaženim, upravo ovdje u Mariji Bistrici. „Mi smo, Bogu hvala, uspjeli pred sisačkom katedralom podići lijep spomenik našem dragom svetom Blaženiku, a na 20. godišnjicu beatifikacije bit će hodočašće svećenika Zagrebačke metropolije u Stepinčev rodni Krašić. To će biti za nas i formalno zaključenje te Godine, ali se i dalje nastavljamo moliti za njegovo proglašenje svetim i kad se to dogodi, bit će zapravo dosegnut cilj ove naše prošle Godine.“- istaknuo je biskup Košić.

 

7

 

„Ove jeseni održat će se u Rimu biskupska sinoda o mladima pa sam i ja odlučio da ova naša sljedeća pastoralna godina bude posvećenima mladima“ – rekao je biskup dodavši kako će se na njezinom početku, točnije 29. rujna, održati hodočašće mladih iz cijele naše biskupije u Svetište Majke naših stradanja Gori, a završit će hodočašćem mladih naše biskupije, sljedeće godine, na 30. međunarodni festival mladih tzv. Mladifest, početkom kolovoza u Međugorje.

 

6

3

 

Dan ranije, u petak 17. kolovoza, održano je osmo hodočašće mladih Sisačke biskupije na kojem se okupilo stotinjak mladih od koji je njih tridesetak pješačilo do Siska do Marije Bistrice. I ove godine mladi su biskupu i okupljenima bogatim programom predstavili svoj rad u protekloj pastoralnoj godini s osvrtom na Animatorsko ljeto u Malom Lošinju.

 

2

1

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.