Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

Potok održao još jedne Marijanske susrete

Sveta misa, vatrogasno natjecanje, nogometna utakmica, kulturni i zabavni program

Sveta misa, vatrogasno natjecanje, nogometna utakmica, kulturni i zabavni program

Ovogodišnji program obilježavanja Velike Gospe Potočani su započeli 34. vatrogasnim kupom koji je održan 11.kolovoza. Na KUP-u je nastupilo 23 ekipe djece i mladeži.

Najbolje rezultate ostvarili su: u konkurenciji djece muške DVD Voloder, djece ženske  DVD Ilova, dok je Prijelazni pehar osvojio DVD Repušnica.  U konkurenciji mladež muška 1. je bio DVD Repušnica, a u konkurenciji Mladež ženska pobijedio je DVD Voloder, koji je također osvojio i Prijelazni pehar.

 

kup potok (4)

kup potok (11)

 

Bogat program sakralnog sadržaja započet je misama trodnevnicama, a završio je jučerašnjim misnim slavljem koje je u Kapelici Uznesenja BDM predvodio pater Mariano Passerini, u koncelebraciji s domaćim župnikom, Draženom Laucem, te župnikom  iz Popovače, Matom Draganovićem.

 

2

 

Po 27. puta uz proslavu blagdana Velike Gospe, Potok je održao i tradicionalne Marijanske susrete koje je otvorio gradonačelnik Josip Mišković,

 

 

 

U folklornom dijelu programa nastupili su domaćini, najmlađi članovi KUD-a „Potočanka“, KUD „Mijo Stuparić“ iz Velike Ludine, KUD „Valentinovo“ iz Zagreba, KUD „Stružec“, te pjevačka skupina umirovljenika iz Križa. Tradicija je bila prikazana i kroz mimohod u kojem su uz folkloraše sudjelovali i konjanici te zaprege.

 

4

5

1

6

7

 

U poslijepodnevnim satima odigrana je i revijalna nogometna utakmica između seniora NK „Sloga“ Potok i NK „Ekonomik“ Donja Vlahinička, koja je završila rezulatatom 3:1 u korist domaćina. U zabavnom dijelu programa sudjelovao je „Party band“ dok je u večernim satima održan koncert „Tamburaša za dušu“.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.