Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Prometnica dobila ime „Avenija 62. samostalne bojne ZNG“

U počast svim dragovoljcima i braniteljima

U počast svim dragovoljcima i braniteljima

Novska je dobila aveniju. Glasovima većine vijećnika u Gradskom vijeću Grada Novske,  prihvaćen je prijedlog Odbora hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Gradskog vijeća Grada Novske, da avenija nosi naziv „Avenija 62. samostalne bojne Zbora narodne garde“, rekao je Ivica Vulić, predsjednik Odbora hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata GV Grada Novske.

 

 

„Kada se uredi u onaj oblik kako bi trebala izgledati, zasadi drvored i postavi rasvjeta, avenija koja je odbila ime 62. Samostalnoj bojni Zbora narodne garde Novska, biti će na ponos i zahvala svim dragovoljcima i pripadnicima ove postrojbe,“ – dodao je Vulić.

 

DCIM100MEDIADJI_0004.JPG

 

Više o imenovanju rekao je gradonačelnik Grada Novske Marin Piletić,

 

 

Prometnica  koja je sada dobila i svoje ime, građena je 2012. godine i spada u red onih projekata cestovne infrastrukture koji su omogućili povezivanje Poduzetničke zone „Novska“, Državne ceste D47  i auto ceste A3.

S pješačkom i biciklističkom stazom u dužini 1,2 kilometra prometno je rasteretila središte grada i omogućila lakši izlazak na auto cestu.  Sredstva u visini od 4,5 milijuna kuna u jednakim omjerima tada su osigurali  Grad Novska i Ministarstvo Regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva.

 

DCIM100MEDIADJI_0009.JPG

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.