Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Iz policijske bilježnice

„Struga Banska – bitka o kojoj se malo govori“

Izložba fotografija i dokumenata iz Domovinskog rata

Izložba fotografija i dokumenata iz Domovinskog rata

Povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, Policijska uprava sisačko moslavačka je u suradnji s Muzejom policije i Muzejom grada Siska, u prostoru Službe upravnih i inspekcijskih poslova (1. kat – šalter sala) u Sisku, Trg Ljudevita Posavskog postavila izložbu fotografija i dokumenata iz Domovinskog rata.

Riječ je o izložbi koja je povodom 27. obljetnice pogibije desetorice policijskih službenika u Strugi Banskoj, u tom mjestu u društvenom domu bila postavljena 26. srpnja, pod nazivom „Struga Banska – bitka o kojoj se malo govori“. Naime, 26. srpnja 1991. godine u Strugi Banskoj su braneći mještane od agresora poginula desetorica hrvatskih policajaca, osmorica iz PU zagrebačke i dvojica iz PU sisačko-moslavačke: Mile Blažević – Čađo, Željko Filipović, Davor Vukas, Branko Vuk, Zoran Šaronja, Mile Pušić, Ivica Perić, Žarko Gundić, Mladen Halapa i Goran Fadljević, a u obrani hrvatskog Pounja poginula su još trojica službenika Policijske uprave zagrebačke: Marijan Parlov, Drago Matijević i Šefik Pezerović, koji je i prvi poginuli Bošnjak u Domovinskom ratu.

 

izlozba-policija-2

 

Uz fotografije stradalih policajaca u Strugi Banskoj, prikazane su i fotografije s drugih bojišta i heroja s područja naše Sisačko-moslavačke županije, koji su svoje živote ugradili u pobjedu u Domovinskom ratu.

Postav se može pogledati  do 16. kolovoza, tijekom uredovnog radnog vremena Službe upravnih i inspekcijskih poslova od 7.30 do 14.30 sati.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.