Petrinja

Svečana sjednica u povodu Dana grada Petrinje

“Mladost, iskustvo, znanje, rad i zajedništvo donose rezultate”

"Mladost, iskustvo, znanje, rad i zajedništvo donose rezultate"

Obilježavamo Dan grada i blagdan svetog Lovre, nebeskog zaštitnika grada, rekla je u prigodnom obraćanju na svečanoj sjednici održanoj u četvrtak, 09.kolovoza, u Velikoj dvorani Hrvatskog doma u Petrinji, predsjednica Gradskog vijeća grada Petrinje Magdalena Komes.

 

 

U proteklih godinu dana napravljeno je puno, iza nas je niz reliziranih projekata, a sve s ciljem poboljšanja uvjeta života svim građanima Petrinje, podsjetila je Komes

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2018/08/SS-1.mp3?_=1

 

Pružimo priliku mladim generacijama i zajedništvu

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2018/08/SS-2.mp3?_=2

 

Svim Petrinjkama i Petrinjcima Dan grada i blagdan zaštitnika svetoga Lovre čestitao je i prvi čovjek grada, gradonačelnik Darinko Dumbović koji je izrazio zadovoljstvo učinjenim, posebno zahvalivši mladim timovima koji neumorno ulažu svoje znanje za dobrobit svih građana grada Petrinje.

 

 

“Naslijedio sam Grad sa 70.000.000 kn proračuna, a zadnji proračun je 350.000.000 kn. Nitko nije vjerovao da ćemo imati za 500.000.000 kn projekata i imamo ih! Imamo ih za 100.000.000 € u realizaciji projekata apliciranih i onih koji se rade.

Ali treba reći i hvala svim mladim ljudima koji su pokazali svoju hrabrost i odvažnost, ali i svoje znanje. S iskustvom, s iskusnim ljudima u Petrinji, gdje smo se uhvatili u koštac i napravili da sve i jedan projekt bude ne samo u interesu standarda života, već da vidimo i što su tradicionalne vrijednosti grada, što je to socijala, što je društveni život i što je to gospodarstvo.“

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2018/08/SS-3.mp3?_=3

 

Zahvalio je Dumbović Gradu Zagrebu, Sisačko-moslavačkoj županiji, općinama i gradovima s kojima grad Petrinja dio projekata realizira u partnerstvu.

 

 

Ne znam jesam li sretniji večeras ili sam bio u ponedjeljak ujutro kada sam ispratio djecu Petrinje na more, rekao je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2018/08/SS-4.mp3?_=4

 

 

Čestitke u povodu Lovrenčeva uputio je kao o osobni izaslanik predsjednice RH te osobni izaslanik predsjednika Vlade RH, župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2018/08/SS-5.mp3?_=5

 

Župan je podsjetio i kako su najveće investicije Županije u resoru obrazovanja ulaganja u obnovu osnovnih i srednjih škola u Petrinji, te izrazio nadu da će vrlo brzo biti otvoren  Interpretacijski centar baštine Banovine koji će svoje sjedište imati upravo u Petrinji.

 

 

Na svečanoj sjednici dodijeljeno je  javno priznanje Grada Petrinje Gradskoj limenoj glazbi, koje je primio Tomislav Komes, predsjednik GLG Petrinja

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2018/08/SS-6.mp3?_=6

 

Program svečane sjednice uveličale su glazbenim programom Laura Sučec i Dora Lovreković.

 

 

Prikazan je i dokumentarni film o Petrinji, te aktivnostima grada na provedbi najznačajnijih projekata.

 

 


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version