Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Festival gljiva i ljekovitog bilja ove subote u Prijamnom centru Repušnica

Putevi okusa i mirisa vode u Lonjsko polje

Putevi okusa i mirisa vode u Lonjsko polje

Ovog vikenda u Prijamnom centru Repušnica održat će se 3. Festival gljiva i ljekovitog bilja, a na održanoj tiskovnoj konferenciji Festival su predstavili Ivana Grdić, direktorica TZ Grada Kutine, gradonačelnik Zlatko Babić, Edvard Bogovoić iz JU PP Lonjsko polje, te autor izložbe Matija Josipović.

 

42330788_2288143814742415_7707078620920938496_n

 

Direktorica TZ Grada Kutine istaknula je kako Turistička zajednica tokom godine organizira brojne manifestacije, koje su ujedno i dio turističke ponude, a mnogo puta su i glavni razlog zbog kojeg će turisti posjetiti ovaj kraj.

U subotu, 29.rujna putevi okusa i mirisa vode podno Moslavačke gore, do moslavačkih vrata u Lonjsko polje, napominje Grdić dodajući nešto više o samoj manifestaciji.

 

 

 

U stručnom programu održat će se predavanja u cilju boljeg upoznavanja sa svijetom gljiva i izložbe kloje će predstaviti bogatstvo biljnog i životinjskog svijeta na području Parka prirode Lonjsko polje.

 

 

 

Manifestacije počinje u 9 sati, a svečano otvorenje izložbe u 12:30.

 

 

 

Gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić istaknuo je zadovoljstvo jer se ovaj jedinstveni festival po treći puta održava na području Grada.

 

 

 

Dodavši kako ova manifestacija nastoji okupiti cijelu obitelj.

 

 

 

Na taj način, kontinuiranim održavanjem ove manifestacije dati će se i dodatni sadržaj Prijemnom centru u Repušnici.

 

 

42434616_2057670681211892_3707203443903954944_n

 

Edvard Bogović, voditelj službe za promidžbene aktivnosti i ugostiteljsko-turističku djelatnost istaknuo je izuzetno uspješnu suradnju Javne ustanove Park prirode Lonjsko polje s Gradom Kutina i Turističkom zajednicom Grada Kutine, koja se uspješno manifestira održavanjem Festivala gljiva i ljekovitog bilja.

 

 

 

Dodavši kako se iduće godine nadaju i održavanju manifestacije „Let balonom iznad Lonjskog polja“, te povoljnim vremenskim prilikama koje im ove godine nisu išle na ruku.

Matija Josipović kao idejni začetnik ove manifestacije istaknuo je kako je najbitnija poruka.

 

 

 

Dodajući kako se očekuje velik broj posjetitelja, posebice iz drugih krajeva. Veseli ga što su u ovaj Festival uključeni i mladi, jer na njima svijet ostaje. Također, Josipović je istaknuo i odličnu suradnju sa svjetskim stručnjakom za ljekovito bilje, Striborom Markovićem, koji će upotpuniti ovaj edukativni program.

 

1

2

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.