Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Novska dobiva novi Dječji vrtić “Stribor” na Ukladama

Za 5 odgojnih skupina djece

Za 5 odgojnih skupina djece

Zbog pomanjkanja kapaciteta u Dječjem vrtiću „Radost“ Grad Novska dobiva novi vrtić. Grad se odlučio za jednu kapitalnu investiciju, pojašnjava gradonačelnik Marin Piletić.

 

 

Radovi na iskopima za temelje započeli su prošlog tjedna, a vrtić će se graditi od montažnih elemenata.

 

STRIBOR_2

 

I pored proširenja prostora u Dječjem vrtiću „Radost“, gdje je 11 skupina djece, uređenja prostora za dvije odgojne skupine djece u  Pastoralnom centru župe Bl. Alojzija Stepinaca, i nadalje se osjeti potreba za smještajnim mjestima djece vrtićke i predškolske dobi.

– Osim što Novska dobiva novi vrtić, Uklade kao kvart dobivaju prvu javnu ustanovu u tom dijelu grada. Time se kvart urbanizira, a taj dio Novske i uljepšava, – napominje gradonačelnik Piletić.

U  tijeku je i energetska obnova Dječjeg vrtića „Radost“, vrtić dobiva novu fasadu, stolariju i energetsku uštedu više od 70 posto potrošnje energenata. Za radove čija je vrijednost  2,7 milijuna kuna, 1,2 milijuna dalo je  Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, od Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti dobiveno je 780 tisuća dok je Grad Novska izdvojio 462 tisuće kuna.

 

STRIBOR_4

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.