Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Hodanjem do zdravlja

U subotu, 29. rujna 2018. godine u Sisku, na Svjetski dan srca, s početkom u 16,00 sati započinje javnozdravstvena akcija „Hodanjem do zdravlja“. Akcija se provodi u sklopu nacionalnog programa „Živjeti zdravo“ čiji je cilj unaprjeđenje zdravlja stanovništva kroz promoviranje zdravih životnih stilova. Nositelj nacionalnog programa „Živjeti zdravo“ je Hrvatski zavod za javno zdravstvo, a na županijskoj razini – Županijski zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije.

Na isti dan u isto vrijeme (subota 29. rujna u 16, 00 sati) Gradsko društvo Crvenog križa Sisak u suradnji sa Županijskim zavodom za javno zdravstvo Sisačko- moslavačke županije će promovirati ovogodišnju temu Svjetskog dana srca koja odgovara na pitanje “Što mogu učiniti za svoje srce i tvoje srce, sada i odmah?”. Na ovoj javnozdravstvenoj akciji koja se također održava u sklopu već spomenutog nacionalnog programa „Živjeti zdravo“, Volonteri Crvenog križa će uoči nogometne utakmice HNK Segeste koja počinje u 16,00 sati  zainteresiranim posjetiteljima mjeriti arterijski tlak i šećer u krvi. Tijekom odmora između dva poluvremena utakmice također će prikazati osnove oživljavanja osoba sa zastojem srca te dijeliti prigodne edukativne materijale.

Okupljanje se planira kod  Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sisak (Tomislavova 19) u 15,45-16,00 sati, a planirana pješačka ruta do Starog grada i nazad Erdodyevom obalom.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.