Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Igra SCUM zarazila cijeli svijet!

Globalni hit u svijetu inovacija

Globalni hit u svijetu inovacija

Nakon 17 godina dominacije Serious Sama, pojavila se nova hrvatska igra koja je na putu da postane globalni hit. Računalna igra, nazvana SCUM, na najboljem je putu da postane  najuspješniji gaming naslov iz Hrvatske. SCUM je pušten u prodaju 29.kolovoza  u 18 sati po hrvatskom vremenu  na najvećoj svjetskoj online trgovini računalnih igara Steamu, i to u Early Access modu.

Više o ovom velikom uspjehu za inovatore i zaradi koju je donijela ova planetarno popularna igra rekao je Mario Čelan, direktor SIMORA-e, Razvojne agencije Sisačko-moslavačke županije.

 

 

Riječ je o multiplayer 3D igri preživljavanja smještenoj u tzv. otvoreni svijet. Tehnički, riječ je o jednoj od najzahtjevnijih igara ikad napravljenih u Hrvatskoj. Radnja igre smještena je u blisku budućnost gdje TEC1 korporacija upravlja zatvorima. Kako bi smanjila troškove, korporacija kupuje otoke i na njih smješta zatvorenike. Tu ih prepušta samima sebi. Da bi se dodatno ogradili od njih ne zovu ih imenom već jednostavno SCUM, a kako bi na tome zarađivali rade reality show emisije u kojima prikazuju njihov život. Autor igre, Andrej Levenski ističe kako igra “Ima nekih poveznica s onim kamo se kreće današnje društvo“.

Globalno, prvaci industrije računalnih igara već sada otvoreno hvale novu hrvatsku igru SCUM.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.