Iz policijske bilježnice

Ministar Božinović obišao nove prostore PU sisačko-moslavačke

Veći i funkcionalniji prostor, jeftiniji najam, manje režije

Veći i funkcionalniji prostor, jeftiniji najam, manje režije

U utorak, 25. rujna u Sisku je ministar unutarnjih poslova Republike Hrvatske Davor Božinović, u pratnji pomoćnika ministra Cvjetka Obradovića i Damira Truta te načelnika Policijske uprave sisačko-moslavačke Luke Pešuta sa suradnicima, preuzeo poslovne prostore u zgradi HT-a u Ulici Ivana Kukuljevića Sakcinskog 24, a koji će s radom za građanstvo započeti kroz nekoliko dana.

 

 

 

Naime, dugogodišnji problem Policijske uprave sisačko-moslavačke je nedostatak vlastitih prostora u gradu Sisku, te nema druge opcije nego da za rad svojih službi koristiti zakupljene prostore. Dosada zakupljeni prostori su u vrlo lošem stanju, neodržavani su i neodgovarajući za rad službi Policijske uprave sisačko-moslavačke, koje zbog zakupa više lokacija u Sisku posluju dislocirano, na različitim mjestima u gradu, što i građanima (korisnicima usluga), stvara dodatan problem i potencijalni je uzrok negodovanja i percipiranja policije i usluga koje ona pruža.

MUP je radi rješavanja problema kvalitete radnih prostora, poboljšanja radnih uvjeta djelatnika i objedinjavanja službi, dobio suglasnost Ministarstva državne imovine za sklapanje Ugovora o zakupu poslovnog prostora s Hrvatskim telekomom d.d. Zagreb. Prije primopredaje prostora MUP-u, HT je preuzeo obvezu na vlastiti trošak potpuno urediti prostor za potrebe PU sisačko-moslavačke, tako da su u razdoblju od 10. srpnja do 24 rujna ove godine, izvedeni opsežni radovi s ciljem poboljšanja radnog prostora i prilagođavanja potrebama MUP-a.

Više o ovom značajnom preseljenju rekao je ministar Davor Božinović.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2018/09/MUP-1.mp3?_=1

 

Ministar Božinović  istaknuo je kako se ide u četiri temeljna smjera, a jedan je izgradnja novih prostora.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2018/09/MUP-2.mp3?_=2

 

Za hrvatsku policiju sve ovo što radimo znači život.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2018/09/MUP-3.mp3?_=3

 

Ministar Božinović također je istaknuo kako je vrlo zadovoljan sa činjenicom da se  realizira ono što je obećano i to na kvalitativan način, odnosno korak unaprijed. Ovim rješenjem pomoglo se i sustavu ali i svakom pojedincu.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2018/09/MUP-4.mp3?_=4

 

„A sigurno će i režije biti jeftinije jer je sve obnovljeno, kompletna unutarnja infrastruktura štedi energiju i imamo funkcionalnost službi. Napokon je jedna nelogičnost i skuplja varijanta napuštena i ovim poslom možemo biti itekako zadovoljni“, zaključio je na kraju ministar Božinović.

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version