Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Nova školska godina – veliki dan za učenike

U OŠ Novska više prvašića nego lani

U OŠ Novska više prvašića nego lani

Školska zvona oglasila su početak nove školske godine i učenici su ponovno sjeli u školske klupe. Uvijek je to veliki trenutak, najviše za prvašiće koji su prvi dan školovanja u školu došli u  pratnji svojih roditelja.

 

SKOLA_OS_4

 

U Osnovnoj školi Novska učenici viših razreda u holu škole priredili su im program kao dobrodošlicu, a nakon toga učiteljice, 1a razred,  Sanja Hrvojić i Marijana Carić, Emili Jurjević, 1b i Ljubica Puškaš, 1c, povele su prvašiće u njihove razrede.

 

SKOLA_OS_2

 

– Ove školske godine u Matičnoj školi ima tri razredna odjeljenja sa 68 učenika, u Područnoj školi Bročice je 8, a u Područnoj školi Brestača je 7 prvašića.

 

SKOLA_OS_1

 

Ukupno je više prvašića nego prošle školske godine, istaknula je Antonija Mirosavljević, ravnateljica.

 

 

Zbog vanjskih i unutarnjih radova na zgradi Osnovne škole i učionicama, za učenike 1. do 4. razreda, nastava je u dvije smjene u novom dijelu škole dok će učenici 5. do 8. razreda nastavu imati u poslijepodnevnoj smjeni u Srednjoj školi Novska.

 

SKOLA_OS_7

 

Nastava je počela i za srednjoškolce. Kroz šest programa u prvim razredima je,  prodavača 15, ekonomista 20, gimnazijalaca 20, strojarskih tehničara 16 te 10 bravara i 5 stolara.

 

 

– Upis u prve razrede je bolji nego prošlogodišnji i nadamo se da će se taj trend zadržati, kazala je Danijela Puković, zamjenica ravnateljice.

 

SKOLA_OS_3

 


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.