Popovača

Predstavljeni rezultati dosadašnjih arheoloških istraživanja Jelengrada

Turistička destinacija neizmjerne vrijednosti

Turistička destinacija neizmjerne vrijednosti

Na području Katoličkog Selišća u Starom gradu Jelengradu održana je konferencija na kojoj su predstavljeni rezultati dosadašnjih arheoloških istraživanja te građevinske i konstruktivne sanacije.

 

 

Petar Sekulić, konzervator arheolog Hrvatskog restauratorskog zavoda,, voditelj arheoloških istraživanja rekao je nešto više o radovima koji su obavljeni u posljednjih nekoliko godina.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2018/09/JG-1.mp3?_=1

 

 

Istaknuo je pritom i kako je stanje Starog grada sada, nakon provedenih radova, puno bolje.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2018/09/JG-2.mp3?_=2

 

 

A na to su sugerirale sačuvane povijesne isprave. Sekulić se osvrnuo i na dinamuku radova istaknuvši kako ona ovisi samo o financiranju.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2018/09/JG-3.mp3?_=3

 

 

Sekulić također ističe kako je Jelengrad jedan od bolje očuvanih starih gradova na području sjeverozapadne Hrvatske.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2018/09/JG-4.mp3?_=4

 

 

Ana Azinović Bebek, pomoćnica ravnateljice Hrvatskog restauratorskog zavoda za arheološku baštinu osvrnula se na ove vrijedne rezultate koji su prikupljeni u ovoj godini, Europskoj godini kulturne baštine.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2018/09/JG-5.mp3?_=5

 

 

Je li lokalna Povijesna udruga zadovoljna provedenim istraživanjem rekla je Jasmina Uroda-Kutlić, potpredsjednica Povjesne udruge Moslavina.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2018/09/JG-6.mp3?_=6

 

 

Kao ravnateljica Muzeja Moslavine, Uroda-Kutlić istaknula je kako prilikom svakog njenog pbilaska ovog vrijednog arheološkog nalazišta, nailazi i na brojne posjetitelje, te se nada kako će upravo i ovaj Stari Grad biti jedan od ključnih destinacija u ponudi Turističke zajednice Grada Popovače i Turističke zajednice Sisačko-moslavačke županije.

 

 

Gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković prilikom ovog obilaska i predstavljanja rezultata zahvalio je svima koji su sudjelovali u istraživanju, dodavši

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2018/09/JG-7.mp3?_=7

 

 

Grad Popovača i dalje će podupirati istraživanje kako bi Stari Grad Jelengrad postao atraktivna lokacija i kako bi se proširila i turistička ponuda Grada Popovače, Moslavine i Sisačko-moslavačke županije, rekao je gradonačelnik Josip Mišković.

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version