Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

U sisačkom Domu kulture predstavljeno 13. izdanje Fibule

Nakon dočeka prvašića, djelatnici Doma kulture Kristalna kocka vedrine Sisak pripremaju se za nadolazeće aktivnosti.  Više o njima rekla je Marijana Barišić

 

 

Pred njima su i dva velika festivala, napominje Barišić.

 

 

No, već ovoga vikenda održat će se svima poznata Fibula, 13. po redu revija dokumentarnog filma o kojoj je više rekao Branko Ištvančić, ravnatelj Doma kulture Kristalna kocka vedrine

 

 

Tako će u petak, 28.rujna, prvog dana festivala biti prikazani filmovi  „Druga strana svega“ i „Generacija ’68.“, subota donosi filmove „Dvije škole“, „Dum spiro spero“ i „Radnička klasa odlazi u raj“, a nedjelja „Majči“, „Hiža“ i „Ljudi s kamerom“. Ovaj posljednji je poseban po tome što će na Fibuli doživjeti svoju hrvatsku premijeru.

 

P1230121

P1230127

 

Svaki dan nakon projekcija u Kazališnom klubu će uslijediti druženje s autorima i glazbeni program, a u sklopu Fibule održat će se i radionica „Digital generation“, čiji će teorijski i praktični dio voditi filmski redatelj Silvio Mirošničenko i filmski montažer Silvije Magdić.

‘Imamo na Fibuli svega po malo. Želimo da Fibula bude ne samo revija, već i pravi filmski festival, a u budućnosti nam je namjera pretvoriti ju u jedan veći, značajniji festival u regiji’, rekao je ravnatelj sisačkog Doma kulture Branko Ištvančić.

 

P1230119

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.