Popovača

Svečano otvorena 51. Voloderska jesen

Bogate izložbe, raznovrstan program, pečenje vola

Bogate izložbe, raznovrstan program, pečenje vola

Početak jesecni asocira na voloderske vinograde i tradicionalno se veže uz manifestaciju “Voloderska jesen”. Prva organizirana kulturna priredba “Berba grožđa” održana je u Voloderu 1. listopada 1967. godine, a samo godinu kasnije, 15. rujna, održana je i 1. Voloderska jesen. Uz iznimno bogate izložbe vina, te raznolike zabavne, kulturne, športske i gospodarske sadržaje, uz Volodersku jesen vežemo i tradiciju pečenja vola na ražnju.

 

 

Istoga datuma, 15. rujna,  51.godinu kasnije, svečano je otvorena  i 51. manifestacija “Voloderska jesen”. Čast otvaranja pripala je sisačko-moslavačkom županu Ivi Žiniću.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2018/09/vs-1-online-audio-converter.com_.mp3?_=1

 

Ovoj svečanosti nazočila je i Marijana Petir, zastupnica u Europskom parlamentu.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2018/09/VS-2-online-audio-converter.com_.mp3?_=2

 

 

 

Osim zastupnice u Europskom parlamentu, Moslavina ima i zamjenika župana, Romana Rosavca.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2018/09/vs-3-online-audio-converter.com_.mp3?_=3

 

Ponosan na ovu manifestaciju bio je i gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković koji je istaknuo njen značaj.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2018/09/vs-4-online-audio-converter.com_.mp3?_=4

 

U nazočnosti  zastupnice Marijane Petir, gradonačelnika Grada Popovače Josipa Miškovića i njegovih zamjenika Ivice Petrovića i Ivana Križanića, predsjednika Gradskog vijeća Grada Popovače Ivice Kesera, gradonačelnika Grada Kutine Zlatka Babića, te svog zamjenika Romana Rosavca, župan je na sceni Voloderske jeseni okrunio novu Vinsku kraljicu Sisačko-moslavačke županije Antoniju Puškarić i njenu prvu pratilju Klaudiju Medved.

 

 

Novoizabrana Vinska kraljica Antonija Puškarić:

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2018/09/vs-5-online-audio-converter.com_.mp3?_=5

 

Održan je i tradicionalni izbor najorginalnije snehe. Više o izboru rekla je predsjednica stručne komisije prof. Slavica Moslavac.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2018/09/vs-6-online-audio-converter.com_.mp3?_=6

 

Nakon svečanosti otvorenja, prikaza berbenih običaja, izbora Vinske kraljice, te izbora najorginalnije snehe koji se održao u sklopu Folklornog programa, posjetitelji su mogli vidjeti i kako se stavlja vol na ražanj. Večernji program završio je koncertom Dražena Zečića.

 

 

Danas, poslijednjeg dana ove Voloderske jeseni održat će se 18. međunarodna atletska cestovna utrka “In memoriam Franjo Mihalić Jura” Kutina- Voloder, sveta misa zahvalnica u crkvi sv. Antuna Padovanskog, svečana berbena povorka sa konjanicima UAK Moslavina te radnim i svečanim zapregama. U sklopu Folklornog programa birat će se najljepše beračice, a dodjelit će se  nagrada i za najljepše okućnice Volodera.

Od 17 sati posjetitelje očekuje  prezentacija moslavačkih vina i gastronomskih specijaliteta uz nagradnu igru o poznavanju Volodera, Popovače i okolice, dok će se u 18 sati održati svečanost zatvaranja Voloderskih jeseni uz KUD Moslavec. Večerašnji program završit će koncertom grupe Vigor te vatrometom.

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version