Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

U Sisku se održava prva međunarodna konferencija „Cjelovit pristup okolišu“

Podršku zaštiti okoliša pružila i Sisačko-moslavačka županija

Podršku zaštiti okoliša pružila i Sisačko-moslavačka županija

U Sisku je započela prva međunarodna konferencija „Cjelovit pristup okolišu“. Organizator konferencije uz Udrugu za promicanje cjelovitog pristupa okolišu iz Siska uz suorganizatorstvo Znanstvenog centra izvrsnosti za integrativnu bioetiku iz Zagreba, Veleučilišta Velika Gorica i Balkan Environmental Association sa sjedištem u Grčkoj.

 

P1220681

P1220684

 

Pokrovitelji konferencije su Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Hrvatska agencija za okoliš i prirodu, Sisačko-moslavačka županija, Grad Sisak i Escola Superior de Tecnologia da Saúde de Coimbra iz Portugala.

 

P1220687

P1220688

 

Više o dvodnevnoj konferenciji rekla je Anita Štrkalj, predsjednica Organizacijskog odbora ove konferencije koja je ujedno i predsjednica Udruge za promicanje cjelovitog pristupa okolišu, glavnog organizatora ove konferencije.

 

 

Dodajući kako očekuje da će na ovoj konferenciji sudjelovati 200-tinjak sudionika.

 

P1220689

P1220694

 

U funkciji suorganizatora je i izv.prof.Veleučilišta u Velikoj Gorici Sanja Kalambura.

 

 

Ova konferencija govori o tome da i naša Sisačko-moslavačka županija vodi brigu o okolišu i zaštiti prirode, istaknuo je župan Ivo Žinić.

 

 

Župan je podsjetio kako je upravo u Sisku prije 20-ak godina bilo dosta protesta vezanih uz čist zrak.

 

 

Dodajući kako vjeruje da ćemo u budućnosti doprinijeti svemu tome da ostavimo kvalitetniji okoliš s obzirom na onaj koji smo naslijedili od naših predaka.

 

 

Dodajući kako je to samo jedan segment onoga što Županija čini, podsjetivši i na zaštićena područja, Park prirode Lonjsko polje, Regionalni park Moslavačku goru, Značajne krajobraze Odransko i Sunjsko polje, a radi se i na pripremi projekta zaštite Zrinske gore.

 

P1220698

P1220702

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.