Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

Završila 51. Voloderska jesen

Škrlet – brend Sisačko-moslavačke županije

Škrlet - brend Sisačko-moslavačke županije

Završena je 51. Voloderska jesen. Manifestacija kojom žitelji Sisačko-moslavačke županije obilježavaju početak berbe grožđa. Ove godine, trodnevna manifestacija ponudila je posjetiteljima raznovrstan sadržaj.

Već prve večeri, 14.rujna otvorene su  dvije izložbe; prodajna likovna izložba “Voloderski bregi 2018.”, izložba Radne terapije NPB Dr. Ivan Barbot i izložba fotografija konjaničkog maratona Udruge uzgajivača arapskih konja, te Izložba vina i gastronomskih specijaliteta, dok je drugoga dana otvorena gospodarska izložba na kojoj se predstavilo 40-ak OPG-a.

 

FB_IMG_1537091623219

 

Ova manifestacija  tradicionalno se veže uz vinogradare i vinare. Moslavina je oduvijek poznata  vinogradarski kraj, a stanje vezano uz proizvodnju grožđa i vina ističe gradonačenik Grada Popovače Josip Mišković,

 

 

Trenutno je na području Grada Popovače pod vinogradima površina od oko 100 hektara, a od toga se škrlet nalazi na oko 40 hektara, napominje gradonačelnik Mišković.

 

FB_IMG_1537111543262

 

Grad Popovača i Sisačko-moslavačka županija u proteklih 10 godina sufinanciraju sadnju škrleta, na taj način žele da se poveća brojnost ove autohtone sorte.  Ovo je svakako bila prilika za razmjenu iskustava vinara i vinogradara, rekao je sisačko-moslavački župan Ivo Žinić dodavši,

 

 

Dodavši kako bi upravo proizvodi vinogradara i vinara, s naglaskom na škret, bili jedan od promotora turističke ponude Sisačko-moslavačke županije.

 

FB_IMG_1537131388109

 

I ove godine održana je Smotra dječjih folklornih skupina Moslavine, prikazan je običaj berbe, izabrane su najorginalnija sneha i beračica, okrunjena je Vinska kraljica. Manifestacija je ponudila i pregršt sportskih i zabavnih sadržaja, predstavljene su Udruge Grada Popovače, a mogao se kušati i specijalitet, vol s ražnja.

 

received_1688381951268250

 

1

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.