Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

23. godišnjica smrti Marijana Šokčevića Šokca

“Cijenimo ga i poštujemo!”

"Cijenimo ga i poštujemo!"

Temeljni ogranak Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Budaševo organizirao je obilježavanje 23. godišnjice smrti Marijana Šokčevića Šokca, ratnog zapovjednika pratećeg voda 57. SAMB-a, prve dragovoljačke postrojbe HV-a.

 

P1230146

 

Obilježavanje je započelo paljenjem svijeća kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Budaševu na Trgu koji nosi ime Marijana Šokčevića.

 

P1230159

P1230151

 

Zdravko Vasilik, predsjednik UHDDR-a Temeljnog ogranka Budaševo podsjetio je kako je Marijan Šokčević ranjen 19. rujna 1995. u Hrvatskoj Kostajnici, a od težine ranjavanja preminuo je u sisačkoj bolnici 28. rujna.

 

 

 

„Među prvima se uključio u obranu i ovdje i u Komarevu, na prvoj crti obrane. Velik broj nas je bio s njim u Komarevu. Cijenimo ga, poštujemo ga i volimo i jako nam je žao što više nije s nama“, kazao je Vasilik.

 

P1230152

P1230153

 

Uz obitelj pokojnog Šokčevića, predstavnike braniteljskih udruga, hrvatske branitelje, suborce i mještane Budaševa,  počast je Marijanu Šokčeviću i ostalim poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima na obilježavanju odao i zamjenik sisačko-moslavačkog župana Ivan Celjak.

 

 

 

Obilježavanje je nastavljeno odavanjem počasti na grobu Marijana Šokčevića na groblju Viktorovac, odavanjem počasti u Hrvatskoj Kostajnici kod spomen ploče na mjestu stradavanja Marijana Šokčevića te misom zadušnicom koja je služena u župnoj crkvi bl. Alojzija Stepinca u Budaševu.

 

P1230143

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.