SMŽ

Dan hrvatskih branitelja Sisačko-moslavačke županije

Središnja svečanost održana je u Novom Farkašiću

Središnja svečanost održana je u Novom Farkašiću

Središnja svečanost obilježbe Dana hrvatskih branitelja Sisačko-moslavačke županije održana je u Farkašiću.

 

 

U nazočnosti hrvatskih branitelja koji su sudjelovali u akciji u Farkašiću, obitelji poginulih hrvatskih branitelja, predstavnika udruga proisteklih iz Domovinskog rata, lokalne, regionalne i državne vlasti, još jednom je istaknut značaj ove akcije za daljnji tijek obrambenog Domovinskog rata.

 

 

U Farkašiću je sve hrvatske branitelje i sve nazočne pozdravio u ime predsjednice RH i vrhovne zapovjednice Oružanih snaga RH, savjetnik za branitelje Ante Deur.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2018/10/DAN-1.mp3?_=1

 

Branimir Bešlić, zamjenik gradonačelnika Grada Petrinje čestitao je svim braniteljima današnji dan, podsjetivši, u funkciji branitelja, na važnost ovog mjesta.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2018/10/DAN-2.mp3?_=2

 

Izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske u ovoj je prigodi bio sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, koji je istaknuo kako se Dan branitelja Sisačko-moslavačke županije slavi upravo na dan kada je po prvi puta u Domovinskom ratu, na ovom području, u Novom Farkašiću zaustavljen neprijatelj.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2018/10/DAN-3.mp3?_=3

 

Na današnji dan, dan svečane obilježbe, prisjetili smo se svih oni koji su dali svoje živote za stvaranje ove države.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2018/10/DAN-4.mp3?_=4

 

Ranije jutros, izaslanstava su položila vijence kod središnjeg križa na Gradskom groblju Viktorovac u Sisku, te su zapalila svijeće kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu dr. Franje Tuđmana u Sisku, dok je u katedrali Uzvišenja Svetog Križa u Sisku služena Sveta misa za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje.

 

 

Večeras s s početkom u 18 sati  u Domu kulture „Kristalna kocka vedrine“ u Sisku održat će se premijera filma s tematikom Domovinskog rata, a nazočit će joj zamjenik sisačko-moslavačkog župana Ivan Celjak.

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version