Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Politika

Sisački HDZ: “Ikić Baniček je najostavljenija gradonačelnica u povijesti Hrvatske”

Gradska organizacija HDZ-a Siska oglasila se u četvrtak, 11. listopada 2018. godine Priopćenjem, koje u cijelosti prenosimo:

“Sisak prema najnovijim istraživanjima na nacionalnoj razini, nije svrstan u niti jednu pobjedničku kategoriju, ni po kvaliteti života, obrazovanju, demografiji, povlačenju novaca iz EU fondova, a niti po razvoju gospodarstva. To ne čudi, budući su u mandatu SDP-ove vlasti u Sisku, uz koalicijske partnere, u fokusu jedino ekspresne i konfuzne odluke vezane uz poslovanje gradskih poduzeća te kadrovske promjene i dizanje kredita. Pita li se itko što je s projektom Holandske kuće koja je već trebala biti završena ili zašto nije počela najavljivana energetska obnova škole  Sela, kao i brojni drugi projekti…Kaos unutar gradskog sustava i veliki odljev ljudi, odaje dojam da su problemi ozbiljno nagrizli temelje SDP-ove vladavine u Sisku.

Čak 19 direktora izmijenila je SDP-ova vlast predvođena Kristinom IkićBaniček: Željku Đeverliju, 55-godišnjem diplomiranom ekonomistu, na poziciji direktora trgovačkog društva Auto promet Sisak d.o.o. gradonačelnica je zahvalila već nakon 2 godine te ga 26. svibnja 2015. zamijenila Darkom Majićem. Svetozar Krotin, diplomirani ekonomist, koji je preuzeo vodeću dužnost u trgovačkom društvu Vodoopskrba Kupa d.o.o. na toj poziciji zadržao se također samo dvije godine te je 2016. Razriješen s navedene dužnosti. Zamijenio ga je novi direktor Pejo Trgovčević, no ni on se nije dugo zadržao na navedenoj funkciji, naime zamijenjen je opet novim direktorom, Momirom Gaćešom.

Adelina Ivković, dipl.ing.metalurgije došla je voditi Gradsku tržnicu Sisak d.o.o., no s mjesta direktorice razriješena je 2016. godine. Zamijenila ju je Danka Koštić. Diplomirana ekonomistica Sandra Divjakinja dobila je zadaću upravljati trgovačkim društvom Gospodarenje otpadom Sisak d.o.o., no od ove godine i ona više nije na navedenoj poziciji, te ju je zamijenila Katarina Taučer.

Sandro Čavrak, diplomirani pravnik koji je preuzeo Sisak projekte d.o.o., na toj se poziciji zadržao manje od godinu dana. Sisak projekti su od tad promijenili još tri direktora, Čavraka je naslijedio Julije Katančević, privremeno se tu našao i Petar Lerotić, potom Snježana Tomašević a nju je opet zamijenio trenutni direktor Srđan Marić, čovjek od posebnog povjerenja gradonačelnice, kojem je omogućila da bude paralelno direktor u još jednom poduzeću – Gradska groblja Viktorovac d.o.o.

Diplomirani inženjer prometa Srđan Marić, imenovan je direktorom Sisačkog vodovoda d.o.o., no 2017. godine zamjenjuje ga kontroverzni Igor Rađenović iz Zagreba. Slobodan Ljubičić, diplomirani ekonomist, preuzeo je trgovačko društvo Gradska groblja Viktorovac d.o.o. i tu se zadržao do 2017. godine kada ga naslijeđuje Srđan Marić koji je u isto vrijeme trenutni direktor i Sisak projekata. Isti je poznat po tome što je odmah po dolasku, uručio otkaz dvoje zaposlenika koji su “vraćeni na posao” na temelju sudske pravomoćne presude i sam zaradio kaznenu prijavu, a radnicima nisu isplaćene plaće u iznosu od gotovo 2 milijuna kuna.

Diplomirani ekonomist Goran Groš koji je preuzeo upravljanje trgovačkog društva Komunalac Sisak d.o.o., jedini je “preživio” na mjestu direktora do danas. U Športsko rekreacijski centar Sisak, ravnatelj Mario Stipkov stigao je čak iz Kaštela i već ima pritužbe zaposlenika za mobing i nemoguće uvjete rada, što je dovelo do toga da je i voditelj u čijoj su nadležnosti bili objekti Kupališta i Klizališta, dao otkaz.

 

Najostavljenija gradonačelnica u povijesti Hrvatske

Upravni odjel za gospodarstvo i komunalni sustav te Upravni odjel za prostorno uređenje i zaštitu okoliša, vrlo brzo napustili su pročelnici, a uz Odjel koji se bavi imovinsko-pravnim pitanjima, Grad Sisak izgubio je i desetak službenika.

Odsjek koji se bavio poslovima javne nabave napustile su voditeljica istog odjela te službenica koja je radila izravno na poslovima javne nabave. Najkritičnije je u Upravnom odjelu za proračun i financije koji je od dolaska Ikić Baniček na vlast, promijenio minimalno 5 pročelnika. Svi su redom nakon rada s gradonačelnicom, dali otkaze. Posljednju je pročelnicu gradonačelnica zaposlila unatoč pravomoćnoj sudskoj presudi za zloporabu položaja i ovlasti te kazni zatvora u trajanju od šest mjeseci. Ista trenutno radi na mjestu savjetnice u Sisačkom vodovodu i sudjeluje u poslovima restrukturiranja gradskih poduzeća gdje se radi o tisuću ljudskih sudbina.

Porazna je i ponižavajuća činjenica za gradonačelnicu, da je iz Gradske uprave gdje je ona šefica, otišao najmanje 31 službenik od čega čak 17 visokoobrazovanih ljudi. Zadnjih dvoje u Gradu je dalo otkaz prošli tjedan, a u najavi je još otkaza.

Odlaze direktori, odlaze ravnatelji, odlaze pročelnici, odlaze službenici… I ako svi bliski suradnici odlaze i time odaju dojam da stvari u gradskom sustavu ne funkcioniraju, jedino ona koja je uzrok ne odlazi… nije stoga čudno što Kristinu Ikić Baniček nazivaju najostavljenijom gradonačelnicom u povijesti Hrvatske. I ako posljednji bastioni vlasti  zazivaju svjetlo na kraju ovog mračnog tunela SDP-ove vlasti u Sisku, teško će do bilo kakvog uspjeha doći, budući nova LED rasvjeta koja je postavljena u mandatu gradonačelnice, više liči pomrčini.

No…još malo… Sisak se polako budi…”


 

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.