Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Očekuje nas 25. Susret hrvatskih folklornih ansabmala i izvornih skupina

KUD “Moslavec” predstavnik Sisačko-moslavačke županije

KUD "Moslavec" predstavnik Sisačko-moslavačke županije

Nadolazećeg vikenda očekuje nas 25. Susret hrvatskih folklornih ansabmala i izvornih skupina. Susret su najavili sisačko-moslavački župan Ivo Žinić i stručna suradnica za plesnu kulturnu pri Hrvatskom saboru kuture Valentina Dačnik.

 

IMG_20181022_101314

 

Župan je iskoristio priliku da čestita Hrvatskom Saboru kulture na 70. obljetnici postojanja, koju slave u Europskoj godini kulture. „Doista je ovaj Susret nešto prekrasno.“ – kazao je župan Ivo Žinić

 

 

 

Susret se odvija u dva dijela, prvi dio održan je u subotu 20.listopada, a nastupile su folklorne skupine koje su pokazale koreografije koje su ove godine na Županijskim smotrama izabrane od strane selektora kao najuspješnije.

 

IMG_20181022_101237

 

Drugi dio, nastup izvornih folklornih skupina, održat će se ovog vikenda u Sisku, u središtu Sisačko-moslavačke županije.

 

 

 

Suradnica za plesnu kulturu Valentina Dačnik zahvalila je Sisačko-moslavačkoj na ukazanoj podršci, te na suorganizaciji jednog ovako velikog susreta.

 

 

 

Na 25. susretima hrvatskih folklornih ansabmala i izvornih skupina koji će se 27. listopada s početkom u 18 sati održati u Domu INA rafinerije u Sisku nastupiti će predstavnici većine županija, a Sisačko-moslavačku će predstavljati KUD „Moslavec“ iz Volodera.

 

IMG_20181022_101642

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.