SMŽ

Očekuje nas 25. Susret hrvatskih folklornih ansabmala i izvornih skupina

KUD “Moslavec” predstavnik Sisačko-moslavačke županije

KUD "Moslavec" predstavnik Sisačko-moslavačke županije

Nadolazećeg vikenda očekuje nas 25. Susret hrvatskih folklornih ansabmala i izvornih skupina. Susret su najavili sisačko-moslavački župan Ivo Žinić i stručna suradnica za plesnu kulturnu pri Hrvatskom saboru kuture Valentina Dačnik.

 

 

Župan je iskoristio priliku da čestita Hrvatskom Saboru kulture na 70. obljetnici postojanja, koju slave u Europskoj godini kulture. „Doista je ovaj Susret nešto prekrasno.“ – kazao je župan Ivo Žinić

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2018/10/HSK-1.mp3?_=1

 

 

Susret se odvija u dva dijela, prvi dio održan je u subotu 20.listopada, a nastupile su folklorne skupine koje su pokazale koreografije koje su ove godine na Županijskim smotrama izabrane od strane selektora kao najuspješnije.

 

 

Drugi dio, nastup izvornih folklornih skupina, održat će se ovog vikenda u Sisku, u središtu Sisačko-moslavačke županije.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2018/10/HSK-2.mp3?_=2

 

 

Suradnica za plesnu kulturu Valentina Dačnik zahvalila je Sisačko-moslavačkoj na ukazanoj podršci, te na suorganizaciji jednog ovako velikog susreta.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2018/10/HSK-3.mp3?_=3

 

 

Na 25. susretima hrvatskih folklornih ansabmala i izvornih skupina koji će se 27. listopada s početkom u 18 sati održati u Domu INA rafinerije u Sisku nastupiti će predstavnici većine županija, a Sisačko-moslavačku će predstavljati KUD „Moslavec“ iz Volodera.

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version