Kutina

Potpisan Ugovor o dokapitalizaciji Petrokemije

INA i PPD uplatili 300 milijuna kuna

INA i PPD uplatili 300 milijuna kuna

INA i Prvo plinarsko društvo (PPD) kao investitori potpisali su s Centrom za restrukturiranje i prodaju (CERP) kao predstavnikom Republike Hrvatske Ugovor o dokapitalizaciji Petrokemije, priopćeno je i službeno.

Za grad Kutinu važne su odluke vezane uz Peterokemiju, rekao je danas gradonačelnik Kutine Zlatko Babić

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2018/10/PETR.mp3?_=1

 

Tvrtke su uplatile ukupno 300 milijuna kuna za 30.000.000 dionica Petrokemije, svaka pojedinačno 150 milijuna kuna, nakon čega će postati većinski vlasnici Petrokemije s udjelom većim od 50 posto te pripadajućim upravljačkim pravima.

Transakcija je provedena kroz partnersko društvo PPD-a i Ine – Terra mineralna gnojiva d.d. (TMG), koje će poslovati u skladu s potpisanim dioničarskim ugovorom. “Na ovaj način izbjegnut je stečaj Petrokemije, a takvu su odluku jednoglasno podržali predstavnici dvaju najvećih dioničara u Nadzornom odboru Ine”, stoji u priopćenju.

“Cilj ove investicije jest osigurati nastavak i razvoj proizvodnje umjetnih gnojiva u Petrokemiji. Partneri će surađivati u dobroj vjeri te ulagati trud kako bi omogućili da Petrokemija bude sposobna nastaviti sa svojim aktivnostima. Stoga će se INA i PPD u narednom razdoblju usmjeriti na poboljšanje trenutnog financijskog položaja Petrokemije kroz poboljšanje proizvodnog portfelja, postizanje održivih troškova poslovanja, refinanciranje naslijeđenih dugova te daljnju optimizaciju procesa”, navodi se također u priopćenju.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version