Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SPORT

Sisački Tigrići na 18. Croatia Openu u Rijeci

Nastupilo 1900 natjecatelja iz 255 klubova iz 25 zemalja

Nastupilo 1900 natjecatelja iz 255 klubova iz 25 zemalja

U petak 28.09.2018. započeo je 18. Croatia Open u Rijeci koji je trajao do nedjelje 30.09.2018., a na kojem je nastupilo 1900 natjecatelja iz 255 klubova iz 25 zemalja. Na ovom turniru svjetske razine nastupili su i „tigrići“ u sastavu: Tia Škrljac, Lana Golomboš, Nikolina Golomboš, Ema Kardaš, Luka Stefano Ciprić i Roko Dumbović. U petak su nastupili kadeti; Ema Kardaš, Tia Škrljac, Nikolina Golomboš i Luka Stefano Ciprić.

Iako je prema godinama mlađa kadetkinja, Nikolina Golomboš nastupala je u kategoriji kadetkinja iznad 55 kilograma, gdje je među 54 natjecateljice čvrstim pobjedama dogurala do samog finala. U finalu je bila zaustavljena od strane protivnice iz Bugarske, te je osvojila srebrnu medalju. Luka Stefano Ciprić natjecao se u kategoriji kadeta iznad 70 kilograma gdje je u drugom krugu ispao te nije imao šansu za repasažnim mečom.

Tia Škrljac natjecala se u kategoriji kadetkinja do 47 kilograma gdje je startala oštro s pobjedom od 8:0 protiv talijanke, no u drugom kolu je zaustavljena te nije imala mogućnost borbe za broncu. Ema Kardaš natjecala se u kategoriji kadetkinja do 54 kilograma gdje je ispala u drugom kolu te isto kao i Tia, nije imala mogućnost borbe za broncu.

„Tigrići“ su ovom natjecanju pristupili veoma ozbiljno obzirom da je turnir bio svjetske razine i da su na njemu nastupili mladi reprezentativci iz Europe, Azije pa čak i iz Konga. U subotu su „tigrići“ imali slobodan dan, a u nedjelju su nastupali Roko Dumbović, Lana Golomboš i Nikolina Golomboš. Lana Golomboš nastupala je u učenicama iznad 44 kilograma gdje joj do finala nije bilo ravne protivnice, u finalu joj je ipak za dlaku izmaklo zlato te je osvojila srebro što je izvrstan rezultat na natjecanju ovakvog karaktera.

Nikolina Golomboš nastupila je u kategoriji mlađih kadetkinja iznad 54 kilograma gdje je protivnice ostavila daleko iza sebe i stala na najviše mjesto na postolju, tamo gdje joj je i mjesto, te zablistala u zlatnom sjaju. Roko Dumbović nastupao je u kategoriji mlađih kadeta do 41 kilogram te je svojim borbama iz kruga u krug pokazivao svoju spremnost. Roko je čvrstim pobjedama stigao do finala u kojem je zasluženo izborio zlato.

Na fotografiji: Ema Kardaš, Lana Golomboš, Nikolina Golomboš, Tia Škrljac, Luka Stefano Ciprić, Roko Dumbović (sjedi)

Izvješće pripremila: Iva Dužić, tajnica kluba


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.