Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Uspješno održan volonterski maraton mladih

Veliki broj volontera pokazao svoje veliko srce!

Veliki broj volontera pokazao svoje veliko srce!

U organizaciji Pastorala mladih Sisačke biskupije u gradu Sisku od 18. do 21. listopada po prvi puta održan je volonterski maraton mladih „72 sata bez kompromisa“. Projekt se istovremeno odvijajao u 9 drugih hrvatskih gradova, a Sisak se na nacionalnoj razini istaknuo po broju prijavljenih volontera.

 

44401478_1649944091777922_4447188143925362688_n

 

Više je rekla predstavnica Organizacijskog tima Katarina Smernić.

 

 

 

Projekt je svečano otvoren 18. listopada večernjom sv. Misom u crkvi Marije Kraljice Mira u sisačkom Naselju kada su volonteri prvi puta čuli kakve ih akcije očekuju i gdje će provesti svoja 72 sata. Tijekom petka i subote, 19. i 20. listopada, Sisak i okolna mjesta obojale su prepoznatljive zelene majice, a mladi su zasukali rukave i pokazali što mogu. Subota navečer bila je rezervirana za druženje volontera, a projekt je svečano završen u nedjelju, 21. listopada, sv. Misom zahvalnicom u katedrali Uzvišenja Svetog Križa.

Velik je trud institucija koje su otvorile svoja vrata volonterima i drugih udruga koje su se uključile u provedbu projekta. Volonteri su posvuda bili dočekani s osmijehom na licu i mnoge ustanove već su najavile svoje sudjelovanje i sljedeće godine.

 

IMG-20181019-WA0160

 

Organizacijski tim ne planira stati ovdje – u subotu, 27. listopada u pastoralnom centru katedralne župe bit će održat zahvalni događaj koji će okupiti sve donatore i predstavnike institucija koje su sudjelovale u projektu, a velike planove imaju i za sljedeću godinu u kojoj očekuju još veći odaziv volontera i spremaju veći broj akcija.

Ovim projektom, mladi su pokazali kako veliko srce imaju za one koji su u potrebi. Stvorena je mreža zajedništva, prijateljstva i nesebičnosti. Mladi volonteri koji su stavili svoje vrijeme na raspolaganje drugima odlučili su plivati protiv struje i boriti se protiv slike mladih kakva danas prevladava u društvu. Veliki su plodovi ovog  projekta, ali najveća nagrada su osmijesi na licima volontera i ljudi koji su kroz 72 sata osjetili da nisu sami.

 

IMG-20181020-WA0270

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.