Lekenik

“Dan poduzetništva Općine Lekenik”

Poslovna zona “Marof” Lekenik prilika za poduzetnike

Poslovna zona "Marof" Lekenik prilika za poduzetnike

U Lekeniku je održan prvi „Dan poduzetništva Općine Lekenik“.

 

 

U toj je prigodi, zahvalivši se svim partnerima, načelnik općine Lekenik Ivica Perović, istaknuo kako je najvažniji projekt općine Poslovna zona Marof Lekenik

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2018/11/pod-1.wav?_=1

 

Cilj je poduzetnicima približiti sve što je općina napravila i koje sve mogućnosti im nudi

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2018/11/pod-2.wav?_=2

 

Poslovna zona će, sukladno novom Zakonu o komunalnom gospodarstvu,  biti posebna zona, sa niskim davanjima , a radi olakšavanja rada poduzetnicima, zaključio je Perović.

 

 

Poduzetništvo je bitno za opstojnost na jednom prostoru, jer poduzetnici otvaraju radna mjesta i  omogućavaju normalan život, rekao je sisačko-moslavački župan Ivo Žinić.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2018/11/pod-3.wav?_=3

 

Ukupna izdvajanja iz županijskog proračuna za poticanje poduzetništva ,kroz razne mjere, su 10,5 mln. kuna ,dodaje župan.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2018/11/pod-4.wav?_=4

 

Na prvom „Danu poduzetništva Općine Lekenik“ sudjelovali su predstavnici Sisačko-moslavačke županije, Sisačko-moslavačke razvojne agencije SI-MO-RE, LAG-a Zrinska gora – Turopolje, Općine Lekenik i zainteresirani poduzetnici.

 

 

Teme susreta bile su savjetovanje o modelima i mogućnostima financiranja projekata iz EU fondova i vlastitih sredstava, razvoj poduzetništva na području općine Lekenik, ishođenje potrebne dokumentacije, a bila je ovo i prigoda da se poduzetnici upoznaju i sa institucijama koje su im potrebne za realizaciju njihovih poduzetničkih aktivnosti.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version