SMŽ

Županija podijelila 100 MAKERbuino setova za nastavu tehničke kulture

MAKERbuino set autorsko je djelo Alberta Gajšaka

MAKERbuino set autorsko je djelo Alberta Gajšaka

Sisačko-moslavačka županija za potrebe osnovnih i srednji škola nabavila je i podijelila 100 komada MAKERbuino  setova za nastavu tehničke kulture. Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić u prisustvu svojih zamjenika Romana Rosavca i Ivana Celjaka. Ove oko 40 tisuća kuna vrijedne MAKERbuino setove preuzeli su isped Tehničke škole Sisak ravnatelj Davor Malović i prof. Stevče Arsoski, ispred Osnovne škole Popovača ravnatelj Dražen Mlakar te profesor Miro Matijaš, nastavnik Osnovne škole Dvor Marijan Ulaković, ispred Centra izvrsnosti Zajednice tehničke kulture Sisačko-moslavačke županije Zdenko Bogadi iz Podružnice Kutina, te Jasminka Gerin iz Podružnice Sisak.

 

 

Ove škole i Podružnice Zajednice tehničke kulture bit će bogatije za 20 iznimnih setova, istaknuo je prilikom podjele župan Ivo Žinić.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2018/11/MAKER-1.mp3?_=1

 

 

„Mi kao Županija želimo postati prepoznatljivi po gaming industriji!“

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2018/11/MAKER-2.mp3?_=2

 

 

Osim toga, župan ističe kako se zaista puno ulaže u nove tehnologije,  gradi se i poduzetnički inkubator, te se potiče učenje engleskog jezika putem aplikacija u dječjim vrtićima, a upravo time se približavamo razvoju tehnologije u Europi.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2018/11/MAKER-3.mp3?_=3

 

 

 

U ime dobitnika setova zahvalila se mentorica Zajednice tehničke kulture Jasminka Gerin.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2018/11/MAKER-4.mp3?_=4

 

 

Učenici Tehničke škole Sisak, Osnovne škole Dvor, Osnovne škole Popovača, te članovi Zajednice tehničke kulture svojim su iznimnim uspjesima na natjecanjima i prvenstvima zaslužili su prvi dobiti ove setove, a župan napominje kako će se i dalje poticati ovakvi rezultati.

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version