SMŽ

Župan održao radni sastanak s načelnikom Općine Dvor

Pozitivni zaključci dosadašnje suradnje jamče nastavak buduće

Pozitivni zaključci dosadašnje suradnje jamče nastavak buduće

Župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić sa zamjenicima Romanom Rosavcem i Ivanom Celjakom, održao je radni sastanak s načelnikom Općine Dvor Nikolom Arbutinom i suradnicima. Na sastanku su bili prisutni saborski zastupnik i ravnatelj Županijske uprave za ceste Stipo Šapina, kao i stručni suradnici iz županijskih upravnih odjela i ravnatelji ustanova u zdravstu.

 

 

Dotaknute su bitne teme, među kojima i modernizacija cesta u nadležnosti Županijske uprave cesta, organizacije hitne medicinske pomoći, sanacije Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima, stavljanje u funkciju poslovne zone u Dvoru. Bilo je riječi i o Projektu „Baština Zrinskih- budućnost Banovine“, zaštiti Zrinske gore, a dotaknte su i teme radioaktivnog otpada, graničnog prijelaza i sanacije mosta na rijeci Uni  te teme vezane uz situacije s migrantima.

 

 

Aktualni gorući problem u Dvoru je pitanje hitne pomoći, naglasio je načelnik Općine Nikola Arbutina.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2018/11/DVOR-1.mp3?_=1

 

 

Drugi gorući problem, možda i najveći s kojim se susreće ova Općina je  rješavanje radioaktivnog otpada iz Nuklearne elektrane Krško.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2018/11/DVOR-2.mp3?_=2

 

 

Važna tema bila je i ona vezana uz rekonstrukciju graničnog prijelaza s Bosnom i Hercegovinom.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2018/11/DVOR-3.mp3?_=3

 

 

Najvažnija točka o kojoj se razgovaralo bila je vezana uz podizanje kvalitete života,  pri čemu je naglasak stavljen na poboljšanje infrastrukture, istaknuo je župan Ivo Žinić.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2018/11/DVOR-4.mp3?_=4

 

 

Stoga su tijekom sastanka načelnik Općine Dvor Nikola Arbutina i ravnatelj Županijske uprave za ceste Stipo Šapina potpisali ugovor o sufinanciranju sanacije ŽC3262. Obnovit će se prometnica u duljini od 5 kilometara, a radove vrijedne 3 milijuna kuna, Općina Dvor i ŽUC financirat će po modelu 50/50.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2018/11/DVOR-5.mp3?_=5

 

 

 

Župan je izrazio punu podršku Općini i stanovnicima Dvora, naročito vezano uz zbrinjavanje radioaktivnog otpada.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2018/11/DVOR-6.mp3?_=6

 

 

„Po pitanju migranata zahvaljujem policiji, posebice načelniku Policijske postaje Dvor, koji nas je izvijestio da nemamo nikakvih problema na granici.” – riječi su kojima je župan komentirao moguću migrantsku krizu o kojoj je bilo govora proteklih dana.

 

 

Riječi je bilo i o sanaciji Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2018/11/DVOR-7.mp3?_=7

 

 

Iduće godine obnovit će se i Autobusni kolodvor u Dvoru kojega je Vlada darovala Općini, također, planira se stavljanje u funkciju poslovnih zona u Dvoru, kako bi se privukli novi poduzetnici.

Također, Županija provodi projekt „Baština Zrinskih – budućnost Banovine“ kojim se, prema riječima župana, kulturno-povijesna baština stavlja u funkciju.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2018/11/DVOR-8.mp3?_=8

 

Također, riječi je bilo i o zaštiti Zrinske gore. Županija je već pokrenula inicijativu da se najuži dio stavi pod zaštitu i kao takav sačuva za budućnost.

Po završetku radnog sastanka, sudionici  su obišli i granični prijelaz o kojemu je bila riječ.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version