Novska

25 godina Vatrogasne zajednice Grada Novske

Trinaesta zastava VZ Grada Novske

Trinaesta zastava VZ Grada Novske

Vatrogasna zajednica Grada Novske obilježila je 25 godina postojanja. Prigodna svečanost održana je u Jazavici u mjesnom domu, nazočili su predstavnici svih DVD-a članica i brojni gosti, glavni vatrogasni zapovjednik RH, Slavko Tucaković, Mijo Brlečić, predsjednik VZ SMŽ, kao i Martin Marenić, počasni član i osnivač VZG Novske te Marija Kušmiš i Siniša Kesić, zamjenici gradonačelnika.

 

 

Uz vrijednu obljetnicu, predsjednik VZG Novske, Davor Štimac, u povodu  rada i djelovanja VZG Novske, primio je zastavu.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2018/12/VATROGASAC.mp3?_=1

 

 

Uručujući zastavu  Nenad Radojčić, kum zastave i direktor „Vatroprometa“, čestitao je i naglasio, „kako će se pod ovom zastavom okupljaju članovi DVD-a, njegovati  vrednote i  plemenitu misao pomoći bližnjem u nevolji“, naglasivši kako, zastava predstavlja simbol humanosti, hrabrosti, poštenja, iskrenosti i požrtvovnosti.

 

 

Za dugogodišnju suradnju i pomoć koju je tijekom vremena pružio radu VZG Novska, Nenadu Radojčiću, uzvraćeno je zahvalom i Poveljom počasnog člana VZG Novska.

 

 

Novu zastavu je posvetio Milan Vidaković, novljanski župnik.

 

 

Istaknuvši što sve  vatrogasci ove VZG Novska čine za dobrobit svih mještana, ali i pomažu kod svih nezgoda na području i drugih lokanih cjelina, Siniša Kesić, zamjenik gradonačelnika, uručio je 18 kompleta zaštitne opreme za članove DVD-a.

Grad Novska uz nabavku opreme i vozila koja su tijekom godine na korištenje predana vatrogascima, novom opremom nastavlja opremati svako Dobrovoljno vatrogasno društvo, potičući njihov rad i postojanje.

 

 

Kako je rekao Davor Štimac, predsjednik VZG Novske, na pomoć Grada vatrogasci uvijek mogu računati pa je tako tijekom svečane sjednice usvojen Financijski i Plan rada za 2019. godinu iz čega je vidljiva briga za novljansko vatrogastvo.


 

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version