Popovača

Gradsko vijeće Grada Popovače je na 18. sjednici usvojilo I. Izmjene i dopune Proračuna

Poravnanje financijskih sredstava za dio projekata!

Poravnanje financijskih sredstava za dio projekata!

Gradsko vijeće Grada Popovače je na 18. sjednici usvojilo I. Izmjene i dopune Proračuna Grada Popovače za 2018.godinu, rekao je gradonačelnik Josip Mišković.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2018/12/SJEDNICA-1.mp3?_=1

 

 

 

 

Jedan od osnovnih razloga donošenja rebalansa je poravnanje financijskih sredstava za dio projekata koji prilikom usvajanja Plana koncem prošle za 2018. godinu Grad nije mogao predvidjeti.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2018/12/SJEDNICA-2.mp3?_=2

 

 

Ovaj se projekt odnosi na zapošljavanje teže zapošljivih skupina žena.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2018/12/SJEDNICA-3.mp3?_=3

 

 

Također, rebalans je obuhvatio i aktivnosti vezane uz komunalnu djelatnost.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2018/12/SJEDNICA-4.mp3?_=4

 

 

Značajne izmjene učinjene su u pogledu novog modela financiranja jedinica lokalne i regionalne samouprave, temeljem kojeg su ostvarena značajna sredstva Fiskalnog izravnanja državnog proračuna od poreza i prireza za dohodak od nesamostalnog rada i drugih samostalnih djelatnosti, a što također nije bilo planirano u tolikom iznosu u prvotnom planu Proračuna. Riječ je o puno izdašnijoj državnoj potpori od dosadašnjih kompenzacijskih mjera, pa će tako Grad Popovača od ovih sredstava do kraja godine uprihodovati čak 11,5 milijuna kuna što je daleko premašilo naša očekivanja u tom smislu.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2018/12/SJEDNICA-5.mp3?_=5

 

 

U okviru Aktualnog sata 18. sjednice vijećnici su izrazili pitanja vezana za početak rada zimske službe, ostvarene potpore kao i planirane buduće projekte za nominaciju prema EU fondovimate su upozorili i na potrebu izgradnje ograde uz potok Voloderac pored igrališta u naselju Voloder, zatim potrebu bojanja linija na igralištima, uređenja dječjeg igrališta u Strušcu te sanaciju rupa na pješačkoj stazi kod groblja u Voloderu.

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version